Priče > Društvo

Da li ste IKAD videli KUCANJE vaskršnjim JAJIMA POD VODOM? Pogledajte kako to rade NAŠI RONIOCI

Zaputili se na Zaovinsko jezero i ispisali istoriju

Izvor: K1info/RINA

18/04/2023 > 07:30

podeli vest:

Da li ste IKAD videli KUCANJE vaskršnjim JAJIMA POD VODOM? Pogledajte kako to rade NAŠI RONIOCI
Foto: Printscreen/RSK Borac


Čitava Srbija, ali i region, čuli su za hrabre ronioce iz Čačka koji su zaronili u dubine jezera Rovni i bez straha obišli i javnosti pokazali unutrašnjost potopljene svetinje Valjevske Gračanice. Nad tim prizorima niko nije ostao ravnodušan.

Međutim, ovi momci ne odmaraju čak ni praznikom, pa su za Vaskrs neki od članova obišli Zaovinsko jezero podno Tare i ponovo su zabeležili neverovatne prizore.

Foto: Printscreen/RSK Borac

 

- Većim praznicima klub teži da ode na neku od poznatih destinacija. Za Vaskrs smo se uputili na Zaovinsko jezero, bez obzira što nismo bili sigurni za vremenske prilike. Na svu sreću, uslovi su bili dobri, pa smo zaronili. Po starom srpskom običaju poneli smo i vaskršnja jaja, ali je ovaj put tradicionalno kucanje bilo 15 metara ispod površine jezera. Lepota je u malim stvarima, a u poslednje vreme mi se trudimo da neke od njih i zabeležimo - rekli su za RINU ronioci Bojan Babić i Igor Milosavljević iz RSK Borac.

Ronilačko-spasilački klub Borac ima oko 20 aktivnih članova, jednog instruktura i dva asistenta za sada.

Ovi hrabri momci osim istraživanja podvodnih dubina širom sveta, uvek su tu da pomognu svojim sugrađanima u svakoj nevolji. Učestvovali su i u spasavanju putnika kada je pao viseći most u Ovčar Banji.

Foto: Printscreen/RSK Borac

 

Težu stranu posla za ove sportiste predstavljaju situacije kad ih angažuju kako bi pronašli osobe koje su u vodi nastradale.

Iako nikome u tim trenucima nije lako, i tada su na visini zadatka, i zato kapa dole za ove Čačane.

 

Ostavite komentar