Priče > Društvo

10 dana u VRNJAČKOJ BANJI za 100 evra - gde to ima? NIGDE - penzioneri na meti VELIKE PREVARE

Bez provere, ne potpisujte nikakve ugovore

Izvor: K1info/rts.rs

24/02/2023 > 09:54

podeli vest:

10 dana u VRNJAČKOJ BANJI za 100 evra - gde to ima? NIGDE - penzioneri na meti VELIKE PREVARE
Foto: Shutterstock


Ovih dana najstariji sugrađani ponovo su na meti prevaranata.  Za 100 evra nudi im se 10 dana u Vrnjačkoj banji i specijalan poklon, ako povedu celu porodicu.

Ova prevara otkrivena je tako što u poslednjih nekoliko dana Specijalnu bolnicu "Merkur" u Vrnjačkoj Banji zovu sugrađani koji su navodno dobili vaučer za odmor u njihovoj ustanovi, kako tvrde, na promociji "Dormeo" proizvoda.

Iz Specijalne bolnice "Merkur" kažu da niti sarađuju sa pomenutom firmom niti su ikada izdavali takve vaučere.

- "Merkur" nije zaključio nikakve ugovore niti je bilo kome izdao vaučere koji dele predstavnici koji predstavljaju proizvode firme "Dormeo", a prema našim informacijama, ni firma koja zastupa proizvode "Dormeo"' nema nikakve veze sa tim - kaže Božidar Vučković iz ove specijalne bolnice.

Kažu da čak ni na vaučeru nije slika Hotela "Merkur".

- Ono što bih ja mogao da im poručim sa moje tačke gledišta jeste da obrate pažnju kad su u pitanju ti vaučeri, ono što je uobičajena praksa je da vaučer mora da ima serijski broj i mora da ima neki pečat na sebi što ovom prilikom nije bio slučaj i to može da im ukaže na činjenicu da se radi o nekim prevarnim radnjama - navodi Vučković.

Na društvenim mrežama pojavljuju se i lažni profili poznatih prodavnica, nude se nagradne igre, sigurni poslovi u inostranstvu, jeftini turistički aranžmani. Svima je zajedničko to da zvuče suviše dobro da bi bili istiniti.

- Svi možemo biti žrtva prevare jer jednostavno smo svi željni da ostvarimo neki brzi prinos, da pokrijemo neki dug i u toj želji da budemo uspešni, da brzo zaradimo jer su neizvesna vremena, tako lakše postanemo žrtve - ukazuje Maja Matić, predsednica Udruženja sertifikovanih istražitelja prevara Srbije.

Foto: Shutterstock

 

Savetuje da se nikada ne veruje u prilike koje su isuviše dobre da bi bile istinite jer one obično na kraju ne budu istinite.

- Savet je da se sačeka da ništa nije tako hitno, da će ponuda važiti i sutra, a već do sutra možete dosta stvari da istražite, pogledate na internetu - rekla je Matićeva.

Najčešće prevare su one u kojima se traži avansno plaćanje.

- Sve ono na internetu što nađete da je neophodno avansno platiti, a da proizvod ili usluga ide neka iza toga -organizator prevare nestane nakon tog prvog talasa kad prikupi dovoljno sredstava - rekla je Maja Matić.

Ekonomski poremećaji u svetu pogoduju potrošačkim prevarama. U izveštaju FBI stoji da je od 2017. od 2021. primljeno 2,7 miliona žalbi na prevare i da su ljudi oštećeni za 18,7 milijardi dolara.

 

 

 

Ostavite komentar

Slavica Veljkovic

Zalosno je sto nemocni i stari a na meti su i zdravstvenog sistema, lekara koji ne haju za Hipokratovu zaklrtvu, nemilosrdnih vlasnika domova za stare i njihovih negovateljica koje im jedu obroke, zadaju rane da bi ih onda previjali i naplacivali zaceljivanje istih (Park Hill, Agape…..) a odavno i trgovaca duseka koji lece sve. Tolika drustva za zastitu reka, planina, kucnih ljubimaca i td.a njih koji su nas rodili niko da zastiti sem nas koje su rodili.

20.03.2023 23:43