Priče > Društvo

Reka Lim konačno u OPADANJU: Još uvek su POD VODOM kuće, podrumi i putevi u Prijepolju i okolini

U Brodarevu meštani nemaju pijaću vodu, ali su nasipi sprečili veču štetu na domaćinstvima

Izvor: K1info/RINA

20/01/2023 > 21:01

podeli vest:

Reka Lim konačno u OPADANJU: Još uvek su POD VODOM kuće, podrumi i putevi u Prijepolju i okolini
Foto: RINA


Još jedna besana noć je iza Prijepoljaca koji su se borili sa nabujalim i podivljalim Limom. Tri najkritičnije tačke su Ivanje, Zalug i Brodarevo.

- U mestu Brodarevo izgradnjom nasipa uspeli smo da sačuvamo domaćinstva koliko je to moguće u ovakvim situacijama, u mestu Zalug nažalost mnogo je poplavljenih kuća. Sinoć smo zajedno sa Sektorom za vanredne situacije obilazili ugrožena područja, dosta je njih ostalo u svojim kućama iako je prvi sprat bio poplavljen - izjavio je za RINU Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje.

Od ponoći nivo reke Lim je u stagnaciji, a na svakih sat vremena nivo reke opada za 20 centimetara. Očekuje se da ovaj poplavni talas izgubi na snazi. Zbog pucanja cevi na izvorištu Reževica, meštani Brodareva nemaju pijaću vodu. 

- Ovde Srbijavode imaju projekat za izgradnju obale utvrde, gde u narednom periodu očekujemo realizaciju kako bi se osećali sigurno, a to ne možemo bez pomoći države kako bi posledice bile što bezbolnije. Non stop su sa nama na terenu, pomažu da ispupavamo vodu iz domaćinstava i vraćamo u Lim - ističe Babić.

On dodaje da svu neophodnu infrastrukturu, kanalizaciju i odvodne kanale drže prohodnim kako bi u ovakvim situacijama imali manje posledice.

Brojne probleme je doneo nabujali Lim, sinoć je centar grada ostao i bez grejanja. Stanovnici koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja noć su proveli uz hladne radijatore.

 

Ostavite komentar