Priče > Društvo

DRAMA srpskih turista: Slavili u Istanbulu, OTKAZALI im LET, tek SUTRA u Beogradu

Gusta magla onemogućava planirane letove, pa će 30-ak putnika iz Srbije prenoćiti u Istanbulu

Izvor: K1info

02/01/2023 > 13:40

podeli vest:

DRAMA srpskih turista: Slavili u Istanbulu, OTKAZALI im LET, tek SUTRA u Beogradu
Foto: Pexel.com


Oko 30 srpskih turista zaglavljeno je trenutno na aerodromu u Istanbulu jer je let do Beograda zakazan u 11 časova po turskom vremenu otkazan.

Let je trebalo da obavi avio-kompanija "Pegasus Airlines" sa instabulskog aerodroma "Sabiha Gokcen", a na aerodrom "Nikola Tesla" je trebalo da sleti u 10 časova i 50 minuta po našem vremenu. Na sajtu beogradskog aerodrama takođe stoji obaveštenje da je let PC 371 otkazan, piše Nova.rs.

Na telefone agencije "Balkan Fan" se od jutros niko ne javlja, a na njihovom sajtu zaista stoji da su za doček Nove godine organizovali četvorodnevno putovanje sa tri noćenja u Instabulu sa avionskim prevozom iz Beograda. Prema planu putovanja, povratak srpskih turista iz Instabula jeste bio planiran današnjim letom.

Konzul Srbije u Instanbulu Ivana Pejović za Kurir kaže da 30-ak srpskih turista koji čekaju na aerodromu "Sabiha Gokcen" u Istanbulu, jer im je let otkazan neće danas poleteti za Srbiju zbog guste magle.

- Na azijskoj strani Istanbula, na kojoj je i aerodrom "Sabiha Gokcen" je gusta magla i prema navodima iz avio-kompanije "Pegasus Airlines", koju sam kontaktirala, let je zato otkazan kao i mnogi drugi s tog aerodroma. Letova više danas s ovog aerodroma neće biti, a večeras oko 19 sati trebalo bi da imaju vremensku prognozu za sutra i na osnovu meteoroloških uslova će znati znaju da li će eventualno i kada poleteti. Svi putnici, kako je i uobičajena procedura, biće smešteni u hotel do leta za Beograd - kaže Pejovićeva i dodaje da je na evropskoj strani Istanbula sunce.

 

 

Ostavite komentar