Priče > Čuvarkuća

OVO NIKAKO NE POKLANJAJTE DAMAMA ZA 8. MART! Mislite da je SUPER, a to ih POSEBNO NERVIRA!

Prvi put je praznik obeležen 8. marta 1911. u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Danskoj

Izvor: K1info/24sedam.rs

Autor: Ognjen Nestorović

07/03/2024 > 19:19

podeli vest:

OVO NIKAKO NE POKLANJAJTE DAMAMA ZA 8. MART! Mislite da je SUPER, a to ih POSEBNO NERVIRA!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Svake godine svakog Osmog marta pričamo o pravima žena, o jednakosti, o viševekovnoj borbi za ravnopravnost. A onda se završi Međunarodni dan žena, pojedemo čokolade, bacimo uvelo cveće, potrošimo šminku i čitamo crne hronike o femicidu, koji postaje rak-rana.

Osmi mart je dan kada se sećamo snažnih i hrabrih žena. To je datum kada se slavi Međunarodni praznik žena ustanovljen na Drugoj međunarodnoj konferencija žena socijalista 8. marta 1910. u Kopenhagenu.

Klara Cetkin, koja je vodila nemačke socijaliste i ženski radnički pokret, pokrenula je inicijativu da se uvede dan večnog sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu 1909. i njujorški marš više od 15.000 žena, koje su tražile kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa.

Prvi put je praznik obeležen 8. marta 1911. u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Danskoj.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Međunarodni dan žena je i dan kada možemo praviti i liste neostvarenih želja žena i devojčica širom sveta.

To je dan za sastavljanje liste poklona koji ne donose ni radost ni zadovoljstvo, koji čak mogu biti i uvredljivi jer nemaju muškarci uvek inspiraciju za pravi izbor.

Možda je Osmi mart samo jedan dan u godini kada se prisećamo borbe za ženska prava, ali nikako ne smemo da zaboravimo da ta borba i dalje traje.

Ovo je top lista najgorih poklona, među njima su i neki pokloni za koje ste misli da su super, a zapravo su razočaravajući poput, recimo, parfema:

Set za čišćenje

Praško, metla, džoger. Šta je poruka i poenta ovakvog poklona?

Poklon kartica za teretanu

Ako vaša devojka voli sport, svideće joj se poklon, a ukoliko nije sportski tip, onda se može zapitati: "Izgledam li toliko loše da me je poslao u teretanu?"

Buketi svačega, a nije cveće

Ili buketi slatkiša, plišanih medvedića, papirnog cveća. Izgleda lepo, ali jasno nagoveštava da je poklon bio jeftin.

Set kozmetike, i još gore antiejdž kozmetike

Foto: Unsplash.com

 

Nema ničeg beskorisnijeg u radnji - kozmetiku, poput krema ili losiona, devojke biraju za sebe pojedinačno, prema tipu kože i potrebnoj nezi. Kozmetika protiv starenja šalje ružnu poruku.

Set kupka i šampon

Ukoliko neko ne zna kakva je vaša koža i pazari vam set kupku i šampon, to može da izazove i alergiju i to ne samo na koži.

Kućni aparati

Žena je, naravno, čuvar ognjišta, ali na 8. mart je ne treba podsećati na to. Usisivač, aparat za kafu, toster, pegla... To nije prikladno za Dan žena.

Kućni ljubimci

Kako ste mislili da žena vrati poklon ako joj se ne dopadne.

Plišane igračke

Foto: Pixabay.com

 

Poštujte pravilo - sve plišano i Ćslatko" vole devojčice, a ne žene. Pliš se pretvara u skupljača prašine, a to posebno važi za džinovske igračke.

Srećan 8. mart pokloni

Sapun sa ugraviranom sličicom ili set peškira sa izvezenim natpisom „za 8. mart", daska za sečenje sa oslikanim lalama...

Set šoljica za kafu

Foto: Pixabay.com

 

Svaka žena je posebna i zaslužuje unikatan poklon, zato dajte malo inspiracije.

Poklon-bonovi

Iako se mnogima čine kao opcija koja dobija, bonovi izazivaju pomešana osećanja kod nekih devojaka. U početku se može osećati kao da ste upravo odlučili da je se rešite. Zeznuta stvar je i vrednost poklon kartice.

Parfem

Darivanje parfema smatra se lošim manirom ako ne znate tačno kakav miris žena voli.

Ostavite komentar

Bogica Stakić

Svaki 8 mart predstavljao mi je problem šta, a da se dopadne snajkice, ćerki, supruzi, prijateljima i... Tek sada nemam rešenje šta i kako izaći iz ove dileme...

07.03.2024 19:41