Lifestyle > Mozaik

Ovo su NAJGORI POKLONI za 8. mart: Nećete verovati šta sve ŽENE danas dobijaju

Praznik slavi žensku snagu i borbu. Ne kvarite to lošim izborom poklona

Izvor: K1info

08/03/2023 > 14:32

podeli vest:

Ovo su NAJGORI POKLONI za 8. mart:  Nećete verovati šta sve ŽENE danas dobijaju
Foto: Freepik.com


Međunarodni dan žena 8. mart, nekada davno predstavljao je dan borbe za ekonomsku, političku i društvenu ravnopravnost žena.

U Srbiji je ovaj datum posvećen poklonima, odnosno, muškarci se na taj dan trude da darivanjem pokažu svoju ljubav i zahvalnost majkama, ženama, devojkama, bakama i drugim ženama u svom životu.

Redakcija K1info portala napravila je spisak poklona koje nikako ne bi trebalo da poklonite ni jednoj ženi, jer ćete kao povratnu reakciju najverovatnije dobiti "kiseli" osmeh i neko traljavo "hvala", čisto radi reda.

Ovo su najgore ideje:

Kućna tehnika

Ne, nikako! Posude, pegle, oklagije, mikseri, blenderi i sve ostalo što bi moglo da vam deluje primamljivo. Žene svaki dan koriste te predmete, a čini se i da glasno poručuje da je ženama mesto u kuhinji, što je, priznaćete, suprotno od suštine ovog praznika.

Foto: Pexels.com

 

Takođe, nisu poželjne ni kecelje, čak ni one koje imaju personalizovanu poruku tipa: "najboljoj ženi", "najboljoj kuvarici", "kuvaš bolje od moje mame" i sl. 

Kozmetika

Naravno, većina žena bi želela da koriguje nešto kod sebe, koliko god sitno to bilo.  

Ali, ukoliko svojoj dami poklonite najnoviji čudesni čaj za mršavljenje ili neku magičnu kremu koja tvrdi da podmlađuje za 20 godina preko noći, poruka koju joj šaljete je potpuno pogrešna.

Žene su saglasne da ovakovi pokloni nisu prikladni. U zbir najgorih poklona ubraja se i dezodorans. Međutim, kao dobar izbor, može biti ruž za usne ili paleta senki. 

Cveće

Veštaćko cveće, osim toga što je univerzalni simbol kiča i lošeg ukusa, poruka koju ono šalje je izrazito negativna. Na taj način govorite svojoj voljenoj osobi da smatrate da nije u stanju da vodi računa o živoj stvari.

Foto: Freepik.com

 

Ovakav poklon je izraz nepoverenja i sumnje u nečije sposobnosti. Neke žene će to shvatiti kao šalu, a neke kao uvredu. 

Donji veš

Većina žena poklon ove vrste shvatile bi kao krajnje sebičan, jer je, u suštini, namenjem muškom uživanju, a ne ženskom. Verujte nam muškarci, seksi donji veš je estetski lep ali je noćna mora za nošenje duže od 10 minuta.

Pored toga, mala je verovatnoća da biste odabrali model koji vaša dama voli, jer se u ovakvim stvarima muški i ženski ukusi poprilično razlikuju. Osim toga, najveća greška su veličine, naravno. 

Sitnice

Mali izlivi ljubavi i sitnice su najoriginalniji i najlepši pokazatelji ljubavi, bez obzira na to koliko novca imate u novčaniku i koliko vam je zahtevna žena.

Međutim, vodite računa da budete originalni. Plišane igračke, koje su kupljenje tek radi reda i nemaju nikakvu simboliku, obično postaju predmeti u kući koji skupljaju prašinu, a šolje sa natpisima: #Srećan 8. mart, volim te", verujte nije dobar izbor. 

Novac

Sve učestalije je da žene za Osmi mart dobijaju novac.

Međutim pojedine žene smatraju da je najveća glupost kada muškarac ženi kaže :"Evo izvoli, kupi šta hoćeš" i smatraju da poruka koju šalju jeste da mu nije stalo do te žene, jer bi po prailu trebalo da se potrude oko kupovine.

Foto: Unsplash.com

 

 Ne mora to da bude skup poklon, a jedna od dobrih ideja za muškarce jeste da naprave večeru taj dan. 

Poklon je i kada nema poklona

Iz iskustva da Dan žena ne vole sve žene. Mlađe i naprednije želele da svaki dan bude Osmi mart, da se na njih neprekidno obraća pažnja, i da ne bude puka forma.

One jednostavno ne vole to prigodno cveće, na sav glas propagirajući da za njih "Osmi mart ne postoji, niti će". One starije dobijeni buket  ponosno nose ulicama i stavljaju ga u najlepšu vazu.

Ako neko ne daje "ni pet para" za taj dan, ne treba da mu se zamera. 

 

 

Ostavite komentar