Priče > Čuvarkuća

Za one koji ŠTEDE STRUJU, računi manji za 15 do 30% - evo kako će se OBRAČUNAVATI popust

Vlada saopštila koja je formula za umanjenje računa za struju za sve one koji potroše manje električne energije

Autor: k1info/Tanjug

16/09/2022 > 16:46

podeli vest:

Za one koji ŠTEDE STRUJU, računi manji za 15 do 30% - evo kako će se OBRAČUNAVATI popust
Foto: Pixabay.com


Vlada Srbije preporučila je EPS-u da domaćinstvima obračuna popust za električnu energiju od 15 do 30 odsto i time umanji račune, počev od oktobra i zaključno sa računom za mart 2023.

Iz vlade je saopšteno da će popust od 15 odsto imati domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok će domaćinstva koja umanje potrošnju za 20 do 30 odsto imati pravo na popust od 20 odsto na račun za električnu energiju.

Najveći popust od 30 odsto imaće domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije za više od 30 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Na taj način će građani koji sopstvenom štednjom umanje iznos računa za električnu energiju, dobiti dodatni popust na taj račun, u procentima prema navedenoj formuli.

Država će na taj način stimulisati domaćinstva da umanje potrošnju električne energije, što će pomoći smanjenju troškava EPS-a i stabilazaciji snabdevanja, a usled globalnog poremećaja na tržištu električne energije i naglog skoka cene, navedeno je u saopštenju.

 

Ostavite komentar