Priče > Čuvarkuća

Prevaranti vrebaju: Ove 3 stvari NIKAKO NE GUGLAJTE

Sve češće se koriste fraze koje se najviše pretražuju na internetu kako bi ljude naveli da nasednete prevaru

Izvor: K1info/telegraf.rs

28/05/2023 > 20:19

podeli vest:

Prevaranti vrebaju: Ove 3 stvari NIKAKO NE GUGLAJTE
Foto: Unsplash.com

Građani već godinama unazad koriste Google kako bi pronašli odgovore na pitanja koja ih zanimaju, a sada su prevaranti pronašli način kako to da iskoriste.

Naime, oni koriste fraze koje se najviše pretražuju na internetu kako bi ljude naveli da nasednete prevaru.

S posebnim oprezom i pažnjom treba pazite kada se na Google pretražuju ove tri stvari, piše N1 Hrvatska.

Broj korisničke službe

Ponekad ste u žurbi i jako vam je potreban broj neke korisničke službe pa to možete pokušati naći putem Googlea. U žurbi možda kliknete na prvu opciju pretraživanja koja vam izgleda kao službeni broj firme, a prevaranti upravo na to čekaju.

Pozovete li broj koji su objavili prevaranti, oni vas mogu tražiti određene podatke kako bi “potvrdili vaš identitet”, a zapravo vam ukrasti lične podatke ili preuzeti kontrolu nad vašim brojem kako bi dalje varali druge osobe.

Najbolja opcija je da guglate zvaničnu stranicu firme koju želite kontaktirati i proverite da URL vodi na pravu, zvaničnu stranicu. Tamo ćete pronaći opciju ‘o nama’ ili ‘kontaktirajte nas’ i tako im se možete javiti.

Dobro plaćen posao od kuće

Kada govorimo o zarađivanju novca na internetu u 2023., posebno kada je reč o poslovima koji se obavljaju od kuće, može se reći da su brojni oglasi koje na internetu zapravo prevare.

Treba se držati onog najjednostavnijeg saveta - ako ponuda za posao zvuči predobro da bi bila istinita, onda verojatno i jeste tako.

Pripazite na nejasne opise poslova, objave stare više meseci i upite o ljudskim resursima poslate s besplatnih domena e-pošte kao što je @gmail, savetuje lifehacker.

Najbolji kripto novčanik

Razumljivo je da želite pronaći najsigurniji novčanik da svoju vrednu kriptovalutu sačuvate od ruku prevaranata, hakera i lopova.

Međutim, traženje jednog putem jednostavnog pretraživanja upravo je ono što prevaranti žele da učinite, a njihove SEO veštine pozicioniraju njihove zamke visoko u Google rezultatima.

Jednostavan način da izbegnete ovaj problem je da umesto toga pronađete uglednu web stranicu koja nudi pouzdane savete i sledite njihove linkove.

Ostavite komentar