Priče > Čuvarkuća

Organsko PILE od 2 kg košta VIŠE od 3.000 dinara: Objava sa neta DIGLA BURU

Organska hrana jeste zdravija, ali, na žalost, nije za svačiji džep

Izvor: K1info/blic.rs

26/02/2023 > 20:02

podeli vest:

Organsko PILE od 2 kg košta VIŠE od 3.000 dinara: Objava sa neta DIGLA BURU
Foto: Unsplash.com


Sve je više onih koji se u poslednje vreme okreću organskoj hrani. Potrošači koji kupuju i konzumiraju ove proizvode veruju da su mnogo zdraviji, a visina cene im često ne bude problem. 

Kako navode proizvođači u pitanju su jaja, čija se prednost ugleda u tome što kokoške imaju slobodan pristup pašnjaku, ne dodaju im se lekovi i aditivi, a njihova hrana je organskog porekla.

Nedavno je na Twitteru objavljeno da "organske piletine" košta 1.299 dinara, što znači da bi jedno celo pile koštalo 3.315. dinara.

Mišljenja su podeljenja. Jedna grupa šokirana je cenom, dok je druga saglasna sa visinom cene, jer je potrebno čak 6 meseci da bi se došlo do finalnog proizvoda.

- Kako li su odgajili to organsko pile u zagađenoj Srbiji?! Pod staklenim zvonom? Hoćete vi u veliki grad da živite, to košta gospodo. Da je pile organsko ne bi bilo od 2,5 kg - komentarisali su pojedinci.

- Ako pile raste 6 meseci umesto dva, treba mu tri puta više (organske) hrane i sve dobija smisao. Plus veći broj uginulih jer nema antibiotika, ni ostalih dodataka. Prirodna selekcija od početka do marketa i cene - neki od komentara.

- Tako i treba. Kvalitet treba platiti. Moguće da je cena našim građanima visoka ali 1.300 dinara/kg je realno. Ako je stvarno organsko, trebalo bi minimum da je duplo skuplje. Čuvaš ga 6 meseci, da bi ga pojeo za 15min, a to naravno da mora da košta - još su neki od komentara. 

- Nađi seljaka pa nek` ti zakolje pilence i proda. Uključi malo tu tintaru? Zaboga - komentarisao je jedan korisnik društvene mreže deleći savete onima koji bi da jedu organsko meso, a da ne plate puno.

 

 

 

 

Ostavite komentar