Priče > Biznis

Rivijan otvorio tehnološki CENTAR u Beogradu, ove godine zaposliće 200 inženjera

Kompanija je najavila da će u narednim nedeljama i mesecima širiti tim u Beogradu

Izvor: K1info/Tanjug

08/12/2022 > 12:19

podeli vest:

Rivijan otvorio tehnološki CENTAR u Beogradu, ove godine zaposliće 200 inženjera
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Američki proizvođač električnih vozila Rivijan svečano je otvorio tehnološki centar na Novom Beogradu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Otvaranju prisustvuje i ministarka nauke Jelena Begović, potpredsednica kompanije za akviziciju talenata Sindi Nikola i viši potpredsednik za razvoj softvera Vasim Bensaid, kao i ambasador SAD Kristofer Hil.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na otvaranju da je za našu zemlju veoma značajno što je došla jedna takva kompanija.

 

Kompanija Rivijan je saopštila da je do danas pristiglo nekoliko stotina prijava za posao u centru u Beogradu, od čega je najviše interesovanja bilo za radna mesta u okviru mapiranja, infotejment, naprednog sistema za pomoć vozaču i IT usluga.

Naveli su da su prvi zaposleni počeli sa radom prethodnih dana, kao i da će Rivijan u narednim nedeljama i mesecima širiti tim u Beogradu.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Rivijan će, kako je ranije najavljeno, pre kraja ove godine otvoriti 200 radnih mesta za inženjere, a onda 1.000 radnih mesta.

Rivijan sa sedištem u Kaliforniji, poznat po proizvodnji električnih kamioneta i terenaca, u septembru je zvanično najavio da u Beogradu otvara centar za istraživanje i razvoj sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kompanija će u Srbiji, kako je ranije objavljeno, poslovati pod imenom Rivian SE Jurop d.o.o. Beograd.

Kompanija Rivijan je osnovana 2009. i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih vozila.

Prvi modeli vozila su R1T, "pik ap" sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, kao i R1S, SUV sa tri reda sedišta za sedam putnika.

Kako su mediji objavili, ta vozila su kombinacija odličnih performansi, upotrebne vrednosti i efikasnosti.

Vozila R1T i R1S opremljena su naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, drajver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

 

 

 

 

Ostavite komentar