Priče > Biznis

Ostvarenje SNA svakog KUPCA: PAMETNA KOLICA skeniraju i RAČUNAJU umesto vas

Snimak sa Twittera objasnio da je zaista budućnost kupovine stigla

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/10/2022 > 22:41

podeli vest:

Ostvarenje SNA svakog KUPCA: PAMETNA KOLICA skeniraju i RAČUNAJU umesto vas
Foto: Unsplash.com


Da li maštate o trenutku kada ćete otići u market, a da nećete morati da računate na telefonu koliko košta ono što ste stavili u kolica. Šta mislite o tome da više nećete morati da sabirate cene na računu posle kupovine.

Da je i to moguće dokazao jedan Twitteraš koji je objavio snimak Amazonovih pametnih kolica.

Na snimku sa Twittera pod nazivom "budućnost kupovine je stigla" može se videti kako kolica rade skoro sve umesto vas.

Ova kolica zapravo imaju senzore koji očitavaju bar-kod proizvoda i automatski izbacuju cenu na malom ekranu sa prednje strane kolica. Funkcionišu i kao kasa, pa se tako sabira svaki sledeći proizvod sa prethodnim.

Ako se ipak odlučite da nešto ne želite da kupite, više ne morate da zovete prodavca da vam stornira stavku, već jednostavno samo treba da izvadite proizvod iz korpe, a senzor će to razumeti kao "storno".

Ono što je dobro, na ovaj način samoposluge će smanjiti broj pokušaja krađe u svojim radnjama, jer ne postoji način da prevarite ova kolica. A kada dođete na kasu, više nema čekanja u redu, kako vam se na prednjoj strani sabira zbir kupljenih stvari, a sve što treba da uradite je da prislonite svoju karticu za plaćanje, a čitač će odraditi ostalo.

Amazon je svoja pametna kolica predstavio u septembru 2020. godine u svojim Fresh prodavnicama, a od leta je trebalo da se prošire i na Whole Foods radnje u Masačusestsu.

 

 

 

Ostavite komentar