Priče > Biznis

Vučić sa predsednicom EBRD o prioritetnim projektima u okviru EKSPA 2027: Srbija je INOVACIONO ČVORIŠTE regiona (VIDEO)

Predsednik Srbije je dodao da je još jednom zahvalio uvaženoj sagovornici na velikim investicijama u različite sektore

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

09/07/2024 > 12:29

podeli vest:

Vučić sa predsednicom EBRD o prioritetnim projektima u okviru EKSPA 2027: Srbija je INOVACIONO ČVORIŠTE regiona (VIDEO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, reformskoj agendi i Planu rasta za ZB, kao i potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru Ekspa 2027, koja bi dodatno produbila saradnju EBRD i naše zemlje.

- Odličan sastanak sa predsednicom EBRD Odil Fransoa Reno Baso. Izrazio sam veliko zadovoljstvo zbog toga što EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, čime će se u velikoj meri povećati konkurentnost i rast naše privrede - objavio je Vučić na instagramu posle sastanka.

Naveo je da su razgovarali o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, a posebno o procesu transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije, ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja. 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Kaže da je važna tema razgovora bila i reformska agenda u cilju unapređenja investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan.

- Takođe, razgovarali smo i o ogromnom potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru EXPO 2027, koja bi dodatno produbila saradnju između EBRD i naše zemlje, koja se do sada pokazala kao jedan od najpouzdanijih partnera ove ugledne finansijske institucije. Ukazao sam na to da je Srbija i inovaciono čvorište regiona, te da je podrška EBRD u tom smislu od ogromnog značaja, pre svega za mlade ljude koji su nosioci budućeg razvoja naše zemlje - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da je još jednom zahvalio uvaženoj sagovornici na velikim investicijama u različite sektore, što je umnogome promenilo lice naše Srbije. 

Ostavite komentar