Priče > Biznis

U razorenu Ukrajinu stiže - MODNI GIGANT! Poznata kompanija otvara čak 20 PRODAVNICA, imaju plan i o ZAŠTITI ZAPOSLENIH

Modna kuća Zara ponovo će biti dostupna kupcima u Ukrajini od 1. aprila

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

01/03/2024 > 14:10

podeli vest:

U razorenu Ukrajinu stiže - MODNI GIGANT! Poznata kompanija otvara čak 20 PRODAVNICA, imaju plan i o ZAŠTITI ZAPOSLENIH
Foto: Shutterstock


Španska kompanija Inditeks, vlasnik brenda Zara, objavila je danas da će od 1. aprila postepeno početi da ponovo otvara svoje prodavnice u Ukrajini.

Inditeks, najveća svetska kompanija brze mode po prodaji, je dodao da će u prvoj fazi ponovo otvoriti 20 prodavnica u Ukrajini, od kojih tri pod brendom Zara, prenosi Rojters. Kompanija je istovremeno rekla da će nastaviti onlajn prodaju u Ukrajini.

Španska firma će najpre ponovo otvoriti prodavnice u Kijevskom regionu, a njen prioritet će biti bezbednost zaposlenih i kupaca.

Foto: Unsplash.com

 

Inditeks je zatvorio svoje prodavnice u Rusiji i Ukrajini u martu 2022. godine nakon početka rata u Ukrajini, ali nije isključio da će vratiti na rusko tržište ako se okolnosti promene.

Sadašnji cilj kompanije je da ponovo otvori 50 od ukupno 72 prodavnice u Ukrajini koje su bile otvorene pre početka rata.

Švedska modna kompanija H&M, jedan od konkurenata Inditeksa, je još u novembru prošle godine počela da ponovo otvara svoje radnje u Ukrajini i sada ima sedam prodavnica u Kijevu i Lavovu.

Ostavite komentar