Priče > Biznis

NEMA POSKUPLJENJA STRUJE I GASA! Đedović Handanović oštro osudila lažne navode: To je ZLONAMERNO

Za 2024. godinu nisu planirana poskupljenja, navela je ministarka

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

01/03/2024 > 12:20

podeli vest:

NEMA POSKUPLJENJA STRUJE I GASA! Đedović Handanović oštro osudila lažne navode: To je ZLONAMERNO
Foto: Tanjug printscreen


Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović obratila se građanima i poručila da nisu tačni navodi da će 2024. godine doći do poskupljenja struje i gasa.

- Netčni su i zlonamerni navodi da će ove godine doći do poskupljenja cena električne energije i gasa. Takođe, netačni su i zlonamerni navodi da se odlažu poskupljenja zbog izbora i blage zime.

- Nije tako teško utvrditi da smo više puta još početkom novembra prošle godine, po okončanju revizije aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, saopštili građanima da za 2024. godinu nisu planirana poskupljenja. Dakle, pre izbora i pre zime - napisala je ona na Instagramu.

Kada je reč o električnoj energiji, kako je navela, ove godine naglasak je i biće na restrukturiranju EPS-a, ali bez ikakvih naznaka za povećanjem cene kilovat-časa.

- Što je potvrđeno tokom poslednjih razgovora sa MMF-om u novembru prošle godine. Isto važi i za gas - bilo je pod znakom pitanja kako će najavljena taksa za tranzit kroz Bugarsku odraziti eventualno na cenu, ali pošto taksa nije zaživela, nema nikakve potrebe da pričamo o povećanju cene gasa. Dakle, dragi građani - cene ostaju iste, među najnižim u Evropi, ukazala je ministarka.

- Nastavljamo da radimo odgovorno na reformama energetskog sektora, a sve u interesu naših građana i privrede - poručila je Đedović Handanović.

Ostavite komentar