Priče > Biznis

Država će izdvojiti dodatnih 1,3 miliona evra podsticaja za ETNO SELA i salaše

Potrebno dalje ulaganje u infrastrukturu zemlje, kazao je Vučić

Izvor: K1info

21/02/2024 > 19:54

podeli vest:

Država će izdvojiti dodatnih 1,3 miliona evra podsticaja za ETNO SELA i salaše
Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ/bs


Predsednik Aleksandar Vučić najavio je  tokom obilaska štandova na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu da će sutra biti uvećana davanja sa dodatnih 1,3 miliona evra za podršku etno selima, etno kućama, salašima i slično.

- Već smo uvećali nivo vaučera i već sam rekao da ćemo sutra da podignemo za 150 miliona dinara davanja, dakle za 1,3 miliona evra dodatnih para za etno sela, etno kuće i salaše... - rekao je Vučić.

Istakao je da su to velika ulaganja kojima država podstiče domaći privatni sektor. 

- Ne ide to u državne objekte, to ide u naš privatni sektor, jer želimo da im pomognemo da investiraju kako bi mogli da privuku više turista. Za vaučere uvek izdvajamo više, jer i time pomažemo upravo privatnom sektoru, u nekim od manje razvijenih opština koji imaju veličanstvene banje, kao što je Kuršumlija sa Prolom banjom, Lukovskom banjom i Kuršumlijskom banjom, ali i Sokobanju koja je najveći korisnik vaučera u Srbiji - rekao je Vučić.

On je rekao da Srbija mora da nastavi da radi na tome da ponudi najbolji turistički sadržaji, da se podstiču ljudi da ulažu u turizam, kao i da se radi na unapređenju infrastrukture.

- Moramo sadržaj da nudimo na Dunavu, i dalje da ulažemo u banje, da idemo u privatizaciju pojedinih banja, da podstičemo ljude koji žele da ulože novac i da se radujemo njihovom uspehu, ali i da ne zadržavano nešto u svojim rukama, jer država nikada nije dovojno uspešan vlasnik. Još mnogo moramo da radimo na infrastrukturi - rekao je Vučić.

Niški aerodom prevezao skoro pola miliona putnika

Vučić je rekao da avio kompanija Er Srbija ima letove na 87 destinacija u 34 zemlje i da će se raditi na otvaranju novih linija.

Dodao je i da broj putnika na aerodromu u Nišu beleži skok u odnosu na 2012. godinu - od 27.000 putnika na  448.000 putnika i da će se raditi na tome da se njihov broj još poveća.

- Beograd će ići na više od deset miliona putnika, ubedljivo prvi aerodrom u regionu, ali nije dovojno, mora da bude još mnogo više - naveo je on. 

Istakao je i da će pruga Beograd-Subotica, koja će biti otvorena možda već u novembru ove godine, mnogo da znači za sever Srbije i Palić.

On je rekao da će kada bude izgrađena pruga Beograd-Niš i od Niša ka jugu Srbije moći da se računa na još veći devizni priliv.




 

Ostavite komentar