Priče > Biznis

Od ponedeljka kreće isplata NAKNADA PUTNICIMA turističke agencije "Barcino tours", evo kako do NOVCA

Procenjuje se da će iznos potraživanja oštećenih putnika premašiti iznos osigurane sume od 250.000 evra

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Milena Gačević

09/02/2024 > 12:52

podeli vest:

Od ponedeljka kreće isplata NAKNADA PUTNICIMA turističke agencije "Barcino tours", evo kako do NOVCA
Foto: K1info/Shutterstock/Freepik/Wikipedia


Isplata naknade štete putnicima turističke agencije "Barcino tours" počinje u ponedeljak, 12. februara, za one koji su dostavili potpunu dokaznu dokumentaciju, saopštilo je "Milenijum osiguranje".

Ta osiguravajuća kuća procenjuje da će iznos potraživanja oštećenih putnika premašiti iznos osigurane sume od 250.000 evra.

Kako je saopšteno, "Milenijum osiguranje" je u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma i omladine radi utvrđivanja ukupne visine potraživanja i broja putnika koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, s ciljem procene dovoljnosti sume osiguranja za potpuno obeštećenje svih putnika. 

 

Iz "Milenijum osiguranja" poručuju da svi oštećeni putnici, koje su kontaktirali putem obaveštenja u medijima, SMS ili Viber porukama, podnesu odštetne zahteve za isplatu naknade štete iz osiguranja, za aranžmane koji su kupili kod turističke agencije "Barcino tours" na teritoriji Srbije. 

Takođe, pozivaju i one koji su podneli odštetne zahteve bez kompletne dokazne dokumentacije, da što pre postupe po instrukcijama i dopisima koje im je "Milenijum osiguranje" dostavilo, kako bi se proces rešavanja zahteva u najkraćem mogućem roku okončao, navodi se u saopštenju.

Obrazac za prijavu štete i upitnik mogu se preuzeti na sajtu "Milenijum osiguranja", a spisak neophodne dokumentacije uključuje pisani ugovor o turističkom putovanju, opšte uslove putovanja, program turističkog putovanja, potvrdu o garanciji putovanja, dokaz o plaćanju ugovorene cene putovanja u celosti ili delimično (fiskalni računi, avansni računi uz fiskalni račun, izvod iz banke), očitanu ličnu kartu i broj tekućeg računa oštećenog lica.
 

Ostavite komentar