Priče > Biznis

Mali o PLANOVIMA AIR SERBIA: Cilj nam je da 2027. imamo 100 REDOVNIH ČARTER DESTINACIJA

Ministar finansija kaže da uz EXPO ide i dalja izgradnja auto - puteva, brzih pruga, dalje unapređenje rada naše nacionalne avio-kompanije

Izvor: K1info/Tanjug

13/11/2023 > 14:03

podeli vest:

Mali o PLANOVIMA AIR SERBIA: Cilj nam je da 2027. imamo 100 REDOVNIH ČARTER DESTINACIJA
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Tačno je da nam je cilj da Air Serbia 2027. godine kada slavi 100 godina i kada organizujemo izložbu EXPO ima 100 redovniih i čarter destinacija, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da se iz godine u godinu povećava broj letova i broj destinacija nacionalne avio-kompanije.

- Air Serbia je jedna od najuspešnijih priča koju pričamo proteklih godina, na ponos svih građana Srbije. EXPO je izuzetno važan događaj za sve nas, događaj koji treba da doprinese i daljem rastu, razvoju naše ekonomije, daljem pozicioniranju naše zemlje kao lidera u regionu - rekao je Mali novinarima u Ministarstvu finansija.

Naveo je da uz EXPO ide i dalja izgradnja auto - puteva, brzih pruga, dalje unapređenje rada naše nacionalne avio-kompanije.

- Sve to radimo kako bismo podigli kvalitet života građana Srbije i u smislu povećanja plata, penzija, ali generalno cela infrastruktura nam se razvija. Mnogo toga smo uradili u poslednjih 10 godina još je mnogo posla  pred nama, ali EXPO je dokaz i simbol napretka - rekao je on.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Dodao je da je Srbija 2012. godine bila na ivici bankrota kao država, a 2027. dakle 15 godina kasnije biće centar sveta sa najvećim događajem.

Prema njegovim rečima, organizacija takvog događaja može da bude na ponos svih građana Srbije, a naša zemlja će se, rekao je Mali, potruditi da svima bude pravi domaćin i iskoristiti priliku da dalje unapredi svoje ekonomske performanse.

Air Serbia je od danas u stopostotnom vlasništvu Srbije, budući da država Srbija danas završava neophodnu papirologiju i preuzima preostali udeo u Air Serbia od Etihad Airways.  

Ostavite komentar