Priče > Biznis

Kompanija FOX Corporation ima novog PREDSEDNIKA: Medijski magnat RUPERT MERDOK se povlači

Merdoka će na mestu predsednika obe kompanije zameniti njegov sin Laklan, dok će on preći na poziciju "predsednika emeritusa"

Izvor: K1info/Tanjug

21/09/2023 > 18:37

podeli vest:

Kompanija FOX Corporation ima novog PREDSEDNIKA: Medijski magnat RUPERT MERDOK se povlači
Foto: tanjug/Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

Medijski magnat Rupert Merdok (92) najavio je danas da će se povući sa mesta predsednika medijskih kompanija Fox Corporation i News Corp. 

Merdoka će na mestu predsednika obe kompanije zameniti njegov sin Laklan, dok će on preći na poziciju "predsednika emeritusa", prenosi CNN. 

- Ceo profesionalni život bio sam svakodnevno angažovan na vestima i idejama i to se neće promeniti, ali je pravo vreme za mene da preuzmem drugačije uloge, znajući da imamo zaista talentovane timove - naveo je Merdok u dopisu zaposlenima.

Merdok je svog sina nazvao "strastvenim, principijelnim vođom". Ova odluka dolazi nekoliko meseci nakon što je medijski mogul odbacio plan da spoji Fox i News Corp, čime bi se dva medijska giganta ponovo ujedinila, prenosi BBC.

- Imamo sve razloge da budemo optimistični zbog godina koje dolaze. Ja sigurno jesam i planiram da budem ovde i učestvujem u njima - naveo je Merdok.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer, File

 

On je kritikovao druge medije u SAD zbog, kako je naveo, dosluha sa "visokom klasom" elita, optuživši ih da "trguju političkim narativima, umesto da traže istinu".

Merdok, koji je medijima počeo da se bavi 1950-ih, postao je glavni holivudski direktor 1985. godine kada je kupio 20th Century Fox za 600 miliona dolara. Godinu dana kasnije kupio je nekoliko američkih televizijskih stanica i stvorio Fox Broadcasting.

Fox News je pokrenut 1996. godine.

Ostavite komentar