Priče > Biznis

Za izgradnju infrastrukture za NACIONALNI stadion zaduživaćemo se KOLIKO MOŽEMO

Srbija će se zaduživati onoliko koliko joj ide rast, a to znači da nema suštinskog zaduživanja, jer se meri u odnosu na BDP, kazao je Vučić

Izvor: K1info

19/09/2023 > 22:27

podeli vest:

Za izgradnju infrastrukture za NACIONALNI stadion zaduživaćemo se KOLIKO MOŽEMO
Foto: Ministarstvo finansija


Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će se Srbija za izgradnju infrastrukture za nacionalni stadion zaduživati onoliko koliko može i da će to biti ispod 60 odsto BDP-a.

- Mi ćemo svakako morati da idemo sa 500 miliona, ali svako naše zaduživanje će da nas drži ispod nivoa od 60 odsto. Kad sam postao premijer bilo je 79 odsto, i ne pada nam na pamet da se ozbiljnije zadužujemo - rekao je on u Njujorku gde učestvuje na Generalnoj skupštini UN, odgovarajući na pitanje novinara da li će Srbija zadužiti 190 miliona evra kod dve banke za izgradnju linijske infrastrukture za nacionalni stadion, kao što su pisali pojedini mediji.

Dodao je da će se Srbija zaduživati onoliko koliko joj ide rast, a to znači da nema suštinskog zaduživanja, jer se meri u odnosu na BDP.

- Za razliku od njih koji su se zaduživali za keš da bi mogli da isplate penzije, mi radimo infrastrukturu da bismo obezbedili rast za budućnost i za zdravlje privrednog života Srbije, to su ogromne razlike... Najveći deo ćemo finansirati iz budžeta našim osnovnim parama i onim što sami uspevamo da obezbedimo - rekao je Vučić.
 
 

Ostavite komentar