Priče > Biznis

Selo Rti ima "ULICU JAGODA" koja se crveni u JUNU od roda: Sretenovići naberu i do 100 KILOGRAMA dnevno

Oni se na svom gazdinstvu bave uzgojem i prodajom ovog voća, a sve što uberu odmah prodaju

Izvor: K1info/RINA

09/06/2023 > 19:36

podeli vest:

Selo Rti ima "ULICU JAGODA" koja se crveni u JUNU od roda: Sretenovići naberu i do 100 KILOGRAMA dnevno
Foto: RINA


Jun je najlepši mesec u dragačevskom selu Rti. Cela jedna ulica se zacrveni od roda, pa su je pojedini prozvali i ulicom jagoda. Veliki broj meštana u ovom selu bavi se proizvodnjom jagodičastog voća i od toga žive decenijama unazad.

Plantaža porodice Sretenović prostire se na 40 ari, na kojima raste 13.000 sadnica jagoda odličnog kvaliteta i krupnoće. Kako kažu, dnevno mogu da naberu i do 100 kilograma.

- Ovakav rod ne pamtimo poslednjih godina, dnevno može da se nabere i do 100 kilograma odličnih plodova. Imamo prostor u kome ih klasiramo i pakujemo. Odvajamo jagode, pakujemo u posudice koje ovde ispred kuće prodajemo. Posudice su od kilogram, kad merim uvek nabacim po neku jagodu više, sitnije odvajam za džemove i za slatko - rekla je Verica Sretenović iz sela Rti.

Iako Sretenovići jagode prodaju na svom gazdinstvu, uredno pakuju i brinu o svemu što je neophodno da nađu put do kupaca, a da pri tom i jedni i drugi budu zadovoljni.

- Brojni kupci koje put navede i koji svrate da kupe jagode naglašavaju da je najbolje voće kupovati direktno na gazdinstvima kod samih proizvođača. I kako kažu, posebno su sigurni kad vide da i porodica konzumira voće što im garantuje da je bezbedno - rekli su Sretenovići.

Ovo je vid sigurne i lake kupovine kaže vlasnik Bojan koji ponosno prodaje plodove rada svoje porodice.

Rad, znanje i složna porodica siguran su put od njive do trpeze za održivu poljoprivrednu proizvodnju čiji je primer porodica Sretenović.

 

Ostavite komentar

Sasastojsic

Svaka cadt kako poruciti saljete koja cena

28.06.2023 16:31