Priče > Biznis

VUČIĆEVE dobre vesti iz KIŠINJEVA: Ako ovako ostane, NEŽE BITI potrebno još jedno POSKUPLJENJE STRUJE u Srbiji

Korekcija cene je dogovorena sa MMF, ali najverovatnije do udara na džep građana neće doći, kazao je predsednik Vučić

Izvor: K1info/Tanjug

01/06/2023 > 17:42

podeli vest:

VUČIĆEVE dobre vesti iz KIŠINJEVA: Ako ovako ostane, NEŽE BITI potrebno još jedno POSKUPLJENJE STRUJE u Srbiji
Foto: instagram buduconostsrbijeav/screemsht


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kišinjevu da, ako ostanu ovakvi uslovi, neće biti potrebno naredno poskupljenje struje koje je dogovoreno sa MMF.

- To vam sad kažem, pošto mi da budemo budale nećemo - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara i istakao da ne želi da drugima stvaramo priliku da privlače više investitora.

Predsednik je naglasio da će Srbija povesti računa da građani budu zadovoljniji, kao i investitori, i da je cilj da i dalje imamo više od 60 odsto privučenih stranih direktnih investicija u regionu, jer to stvara prednost u odnosu na sve druge na Balkanu.

Na pitanje novinara o čemu su razgovarali evropski lideri na okruglom stolu posvećenom energetici u Kišinjevu, da li se Evropa već priprema za narednu zimu, da li je bilo reči o zajedničkim nabavkama energenata po nižim cenama i da li će zemlje Zapadnog Balkana moći da računaju na pomoć, Vučić je rekao da se pričalo o tome.

Bilo je reči i o pripremama za narednu zimu

- Pričalo se o tome, ali nisam siguran da će do toga doći, tražili smo veću pomoć i podršku, a hoće li je biti, verujem da hoće, Ursula (von der Lajen) je bila otvorena po tom pitanju - naveo je Vučić.

Kaže da ima problema u evropskom budžetu, kao i da Srbija dovoljno sada ima rezervi, tako da građani ne moraju da brinu.

 

Ostavite komentar