Priče > Biznis

VIDEO IGRICE - biznis za 21. vek u Novom Sadu centar za kompjutersku grafiku i kreiranje "DIGITALNIH LJUDI"

Dve kompanije koje se bave proizvodnjom video igara najavile su gradnju kampusa blizu Univerzitetskog centra u Novom Sadu

Autor: Netokracija/Sputnjik

16/08/2022 > 14:21

podeli vest:

VIDEO IGRICE - biznis za 21. vek u Novom Sadu centar za kompjutersku grafiku i kreiranje "DIGITALNIH LJUDI"
Foto: Pixabay.com


Kompanije Epic Games i 3Lateral, koje se bave proizvodnjom video igara, najavile su početak izgradnje svog kampusa blizu Univerzitetskog centra, prenela je Netokracija.

Reč je o savremenom centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja za kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

- Primarni cilj izgradnje kampusa bio je da negujemo aspiracije i potencijal ne samo našeg tima, već i lokalnog tehnološkog i kreativnog ekosistema - kaže Vladimir Mastilović, osnivač 3Lateral-a i potpredsednik za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games.

Novi prostor će takođe omogućiti kompaniji 3Lateral da proširi svoj tim i podrži dalji rad profesionalaca koji predvode razvoj tehnologija usmerenih ka digitalizaciji čoveka i kompjuterske grafike.

Izgradnjom objekta kompanija će, kako se dodaje, osnažiti svoje lokalno prisustvo, produbiti saradnju sa lokalnim stručnjacima i radnicima u tom sektoru i unaprediti paletu MetaHuman proizvoda na globalnoj sceni.

Foto: Pixabay.com

 

Srpska industrija video igara zapošljava sve više ljudi 

Domaća industrija video igara nastavila je svoj rast, i prema izveštaju koji redovno objavljuje Asocijacija industrije video-igara Srbije (SGA), čitav takozvani ekosistem je uspeo da inkasira 125 miliona dolara u prošloj godini. Igrice koje su izašle iz "srpske kuhinje" prošle godine su preuzete čak 370 miliona puta.

U gejming ekosistemu Srbije, prema procenama SGA, trenutno operiše oko 130 timova i kompanija koje zajedno zapošljavaju više od 2.200 ljudi. Ono čime se iz industrije opravdano hvale, je da su oko trećine zaposlenih žene, što Srbiju stavlja u sam vrh u Evropi.

Ostavite komentar