Priče > Biznis

Coca - Cola REAGOVALA na tekst K1info i objasnila NEODVOJIVE ČEPOVE: Ali, kritike i dalje SAMO PLJUŠTE

Novo rešenje čepova je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, tvrde u kompaniji Coca-Cola

Izvor: K1info

19/05/2023 > 13:49

podeli vest:

Coca - Cola REAGOVALA na tekst K1info i objasnila NEODVOJIVE ČEPOVE: Ali, kritike i dalje SAMO PLJUŠTE
Foto: Twitter screenshot/DavidStanier


Kokakoličari već imaju muku sa neodvojivim čepovima Coca - Cole, a neki čak kažu da će ih nove ambalaže naterati da prestanu da piju ovo nadaleko poznato piće.

Ono što potrošače nije obradovalo, jeste i to što je ova kompanije sada uvela ovu inovaciju i na ceo svoj portfolijo u Srbiji, a neodvojivi čepovi od sada se nalaze na svim bocama pića iz ovog sistema.

Potrošači, očigledno, nisu baš zadovoljni ovom promenom, što se vidi iz komentara na objavu kompanije:

Ipak, Coca-Cola ima jasnu strategiju i cilj:

Neodvojivi čepovi osmišljeni su sa ciljem da se omogući efikasnije prikupljanje i reciklaža plastike od pića, a shodno zakonskoj obavezi koju je Evropska unija propisala Direktivom o jednokratnoj plastici. Ovom Direktivom proizvođači su obavezani da od 2024. na tržište plasiraju isključivo ambalažu sa neodvojivim čepovima, kako bi se obezbedilo da se čepovi i boce zajedno skupljaju i efikasnije recikliraju - kažu u Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Oni savetuju da čepove ne treba odvojiti od flaše, što je istaknuto i na samoj ambalaži.

- Novo rešenje čepova je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, a ispoštovani su i bezbednosni standardi očuvanja kvaliteta i ukusa napitaka. Uvođenje ovog praktičnog i funkcionalnog rešenja predstavlja još jedan korak u okviru globalne strategije održivog razvoja kompanije, pod nazivom "Svet bez otpada"; čiji je cilj da Coca - Cola do 2030. godine dostigne prikupljanje 100 odsto PET i aluminijumske ambalaže koja se proda na tržištu, kao i da 50 odsto ambalaže bude napravljeno od recikliranih materijala - kažu u ovoj kompaniji. 

Foto: Coca - Cola

 

Prema njihovim rečima pričvršćeni čepovi pomoći će u rešavanju problema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada, jer smo i sami svedoci da se u prirodi često mogu naći neadekvatno odloženi čepovi flaša od pića.

- Na ovaj način, potrošačima se daje prilika da dodatno doprinesu efikasnijem sakupljanju i reciklaži plastike - dodaju oni. 

 

Ostavite komentar

Maki

Zašto se čeka još 7 godina? Zašto 2030.? Te stvari su trebale da se rade odavno

19.05.2023 22:17