Priče > Biznis

KOKAKOLIČARI, istražili smo sve o novim ČEPOVIMA koji vas TOLIKO NERVIRAJU: Evo šta kaže COCA-COLA

Svesni smo da ovo predstavlja veliku promenu za sve naše potrošače, kažu u kompaniji Coca-Cola

Izvor: K1info

13/05/2023 > 11:35

podeli vest:

KOKAKOLIČARI, istražili smo sve o novim ČEPOVIMA koji vas TOLIKO NERVIRAJU: Evo šta kaže COCA-COLA
Foto: Twitter screenshot/SaneeyaQ


Ljubitelji čuvenog napitka Coca-Cola imaju velikih poteškoća sa novim čepovima koji su postali neodvojivi od ambalaže i ostaju pričvršćeni za flašu, pa, kako kažu, ne uživaju više u ovom popularnom gaziranom piću kao ranije. Razlog je što je sad mnogo teže piti iz flašice, jer čep prosto - smeta.

Ovu novinu primetili su potrošači širom sveta, pa o tome raspravljaju na društvenim mrežama, a K1 info portal istražio je zbog čega je uvedena ova inovacija. 

- Kao lider u svojoj kategoriji, Coca-Cola sistem u Srbiji još krajem prošle godine uveo je inovaciju u vidu neodvojivih ili pričvršćenih čepova, koji nakon otvaranja proizvoda i tokom konzumacije ostaju pričvršćeni za flašu. Na ovaj način, omogućavamo našim potrošačima da skupljaju i recikliraju zajedno čepove i boce, čime će se uticati na smanjenje ambalažnog otpada koji završi nepropisno odložen - kažu u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

 

Oni navode da su uvedene novine za pakovanjima gaziranih pića, ali i vode, sokova i ledenog čaja.

- Novi čepovi su bezbedni za upotrebu i veoma efikasni. Svesni smo da ovo predstavlja veliku promenu za sve naše potrošače i zbog toga ćemo, pored komunikacije na proizvodima, u narednom periodu informisati potrošače i komunikacijom na mestu prodaje. Uvođenje ovog praktičnog i funkcionalnog rešenja predstavlja još jedan korak u okviru globalne strategije održivog razvoja naše kompanije, pod nazivom "Svet bez otpada" čiji je cilj da Coca-Cola do 2030. godine dostigne prikupljanje 100 odsto PET i aluminijumske ambalaže koja se proda na tržištu, kao i da 50 odsto ambalaže bude od recikliranih materijala - kažu u ovoj kompaniji.

Foto: Twitter screenshot/DavidStanier

 

Oni dodaju da su odlučni u svojim nastojanjima da doprinesu rešavanju problema otpada, kao i da potrošačima omoguće da na održiv način uživaju u napicima.

- Uvođenje pričvršćenih čepova je obaveza koju je za svoje zemlje članice Evropska unija propisala Direktivom o jednokratnoj plastici. Ovom Direktivom proizvođači su obavezani da od 2024. na tržište plasiraju isključivo ambalažu sa neodvojivim čepovima, kako bi se obezbedilo da se čepovi i boce zajedno skupljaju i recikliraju. Uvođenjem pričvršćenih čepova i pre roka propisanog za zemlje Evropske unije, mi još jednom demonstriramo liderstvo kad je u pitanju uvođenje održivih rešenja na ambalaži naših proizvoda - dodaje Coca-Cola.

Saglasni smo, ideja nije loša. Međutim, ne možemo da zanemarimo činjenicu da su potrošači baš nezadovoljni.

- Obožavam Coca-Colu i pijem je svakodnevno. Razočarao sam se kada sam shvatio da su promenili čepove i da ću svaki put da mučim muku sa otvaranjem. Problem leži u tome što je gotovo nemoguće da se pije, ako čep visi na flaši. Prosto smeta. Takođe, teško odvrćem čep i naravno, uvek ga pokidam. Mnogo bolja akcija je ona da sami doniramo čepove za reciklažu i da se na neki drugačiji način podigne svest o zaštiti životne sredine, bez mučenja sa otvaranjem plastične flaše - kaže jedan ljubitelj ovog napitka. 

Na kraju, videćemo kakav će uspeh ova akcija imati, ali na osnovu našeg internog istraživanja, većina "kokakoličara" će, uz malo više muke, ipak pokidati plastiku koja povezuje čep i flašicu i nastaviti da uživa kao i ranije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

mirko

losi cepovi nemozes lepo vlasu da zatvoris.

17.05.2023 21:12