Priče > Biznis

Investicioni fond KUPIO prevoznika Arriva Srbija koji ima gradske i MEĐUGRADSKE autobuske linije

To je investicioni fond koji ulaže u srednja preduzeća i u Arrivi je video potencijal daljeg rasta

Izvor: K1info

16/05/2023 > 07:02

podeli vest:

Investicioni fond KUPIO prevoznika Arriva Srbija koji ima gradske i MEĐUGRADSKE autobuske linije
Foto: Pixabay.com


Ariva Srbija, jedan od najvećih privatnih operatera javnog prevoza u zemlji, od juče je u vlasništvu nemačkog investitora privatnog kapitala Mutares.

Ariva Srbija (Arriva Srbija) saopštila je da sa završenom transakcijom, potpisanom prošlog septembra, novi vlasnik preuzima sve aktivnosti od prethodnog vlasnika Dojče Ban (Deutsche Bahn). 

 

"Ariva Srbija je jaka i dinamična kompanija i tržišni lider po kvalitetu usluga na srpskom autobuskom tržištu i ima uspostavljen poslovni model, koji će svakako doprineti jačanju konkurentnosti u budućnosti", navodi kompanija Mutares.

Prema rečima direktora Arive u Srbiji Negoslava Jovanovića, akvizicija će kompaniji pružiti mogućnost da se fokusira na jačanje svoje pozicije na tržištu.

Kompanija Ariva Srbija zapošljava 670 radnika i posluje sa 340 vozila, a u 2022. godini imala je promet veći od 23 miliona evra, kada je prevezeno oko 40 miliona putnika.

Na sajtu kompanije Mutares piše da oni ulažu u srednja preduzeća u razvoju s ciljem da im povećaju profit.

Mutares iz Minhena je kompanija privatnog kapitala sa listiranim akcijama na berzi i kancelarijama u Minhenu, Amsterdamu, Frankfurtu, Helsinkiju, Londonu, Madridu, Milanu, Parizu, Stokholmu, Beču i Varšavi. Za finansijsku 2023. godinu očekuju se konsolidovani prihodi od 4,8 do 5,4 milijarde evra. Uprava i Nadzorni odbor zajedno drže više od jedne trećine svih akcija Mutaresa sa pravom glasa, prenosi Biznis.rs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar