Priče > Biznis

Ratari NEMAJU para za PROLEĆNU setvu: Zbog lošeg stanja u agraru ZA SLEDEĆU SREDU najavili proteste širom Srbije

Doneta je odluka da 5. aprila iskažemo nezadovoljstvo protestima u više gradova i opština, blokadom puteva, navode u NAP-u

Izvor: K1info/Tanjug

29/03/2023 > 18:23

podeli vest:

Ratari NEMAJU para za PROLEĆNU setvu: Zbog lošeg stanja u agraru ZA SLEDEĆU SREDU najavili proteste širom Srbije
Foto: Pexels.com


Nezavisna asocijacija poljoprivrednika (NAP) Srbije zatražila je da Ministarstvo poljoprivrede više pažnje obrati na gazdinstva kojima je poljoprivreda jedina delatnost i proteste nezadovoljnih poljoprivrednika najavila za 5. april u više mesta u Srbiji. 

Ističu da je prisutno veliko nezadovoljstvo poljoprivrednika i članova NAP Srbije, te da su spremni da ga iskažu na protestima. 

 

"Doneta je odluka da 5. aprila iskažemo svoje nezadovoljstvo protestima u više gradova i opština, blokadom puteva. Ukoliko ministarstvo u najkraćem roku ne odgovori na potrebe poljoprivrednika i time spreči dalju propast srpskog seljaka", poručili su oni.

Iz NAP-a su upozorili da posle prošlogodišnje loše sezone, ove godine nema sredstava za finansiranje prolećne setve. 

U saopštenju posle sednice Upravnog odbora, naveli su da su poljoprivrednici opterećeni dugovanjima, kreditima, i da poljoprivredne proizvode koje su ostavili na čuvanju nisu u mogućnosti da prodaju, jer nema interesovanja na tržištu. 

„Ministastvo poljoprivrede treba više pažnje da obrati na poljoprivredna gazdinstva kojima je osnovna delatnost poljoprivreda i ostvari partnerski odnos sa poljoprivrednicima na terenu, čime će steći mnogo bolji uvid u poslovanje i probleme sa kojima se suočava poljoprivreda u Srbiji“, poručili su iz NAP.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar