Priče > Biznis

UAE su jedan od glavnih faktora MIRA danas, Srbija se ponosi dobrim odnosima sa Emiratima

Predsednik Vučić je u Abu Dabiju napomenuo i da će nastupajuća zima biti neizvesna i teška po pitanju energenata

Izvor: K1info/kurir.rs

21/02/2023 > 19:17

podeli vest:

UAE su jedan od glavnih faktora MIRA danas, Srbija se ponosi dobrim odnosima sa Emiratima
Foto: Facebook/Aleksandar Vučić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se danas u okviru radne posete Abu Dabiju sastao sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom i sa njim nastavio odlične razgovore započete u januaru u Beogradu, sa posebnim fokusom na još brži razvoj sveobuhvatne i strateške bilateralne i ekonomske saradnje dve zemlje.

- Neizbežno, razmenili smo mišljenja i o najnovijem razvoju geopolitičke situacije i tektonskim poremećajima u arhitekturi međunarodnih odnosa, koji su otvorili brojne nove konflikte i doneli veliku neizvesnost i duboke podele između nacija i država. Saglasii smo se da zalaganje za mir nema alternativu u međunarodnim odnosima, kao i da su naše zemlje iskreno posvećene tom cilju - naveo je Vučić na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'' posle sastanka sa ministrom UAE.

 

 

Predsednik je naglasio da u vremenima kada se ruše stara i stvaraju nova savezništva, Srbija sa ponosom ističe prijateljstvo sa UAE, kao jednim od glavnih faktora mira, ne samo na Bliskom istoku, već i na daleko širem planu.

"Hvala vam još jednom na čvrstom i iskrenom partnerstvu, dragi prijatelji iz UAE!", naveo je predsednik Vučić.

Tokom posete, Vučić se prethodno sastao i sa predsednikom UAE, šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o geopolitičkoj situaciji i unapređenju odnosa i saradnje dve zemlje.

I u 2023. neizvesno po pitanju energenata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da će na jesen biti kriza lekova u celoj Evropi, a nastaće i loša energetska situacija.

- Nemojte posle da kažete nije nam rekao...U svemu tome morate da se snađete i mi ćemo da se snađemo. Kako? Kako hoćete. Eto tako. Nema tu filozofije - rekao je Vučić na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "IDEX 2023" u Abu Dabiju.

Dodao je i da naši ljudi ne treba da brinu.

Govoreći o opremanju Vojske Srbije, on je najavio da će 40 tenkova M-84 biti do kraja godine remontovano u Tehničko - remontnom zavodu (TRZ) u Čačku, sa kojim treba da se vidi šta će se uraditi, jer ulaganja države nisu dovoljna za njegov oporavak, prenosi Kurir.rs.

 

 

 

 

Ostavite komentar