Priče > Biznis

Udruženje Moja Srbija APELUJE na Vladu: Dajte još 150.000 VAUČERA

Kako je za dva dana otišlo 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, pojedinci nisu imali dovoljno vremena da prikupe potrebnu dokumentaciju

Izvor: K1info/Tanjug

06/01/2023 > 09:41

podeli vest:

Udruženje Moja Srbija APELUJE na Vladu: Dajte još 150.000 VAUČERA
Foto: RINA


Zbog velikog interesovanja udruženje Moja Srbija uputilo je poziv Vladi Srbije da krajem januara ili početkom februara pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera. Na taj način bi se zadovoljile potrebe zainteresovanih građana, a potencijalni korisnici bi imali dovoljno vremena da prikupe potrebnu dokumentaciju i da na odgovarajući način planiraju svoj odmor u Srbiji.

Za nepuna dva dana podeljeno je prvih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, a kako navode iz udruženja najveće intersovanje pokazano je i ove godine za Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku Banju. Vaučeri će moći da se koriste isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 5.000 dinara.

Foto: Shutterstock

 

Najveći procenat vaučera dobiće penzioneri, koji su uz rezervaciju smeštaja morali da prilože samo svoj penzioni ček, pa samim tim nisu imali problema sa prikupljanjem dokumentacije, dok su druge kategorije građana u velikoj meri propustile ovu šansu.

- Udruženje Moja Srbija je u više navrata apelovalo na Vladu Srbije da odloži početak akcije podele vaučera, jer neki naši sugrađani nemaju mogućnost da tokom praznika pribave potrebnu dokumentaciju i samim tim, ne svojom krivicom, ostaju bez mogućnosti da dobiju ovu olakšicu za odmor - rekao je Milan Ristić iz udruženja Moja Srbija.

Dodaju da su najveće probleme imali radnici, koji nisu uspevali da overe potvrde o visini primanja, kao i studenti koji na fakultetima nisu stigli da dobiju potvrdu da su redovni studenti. Pokretanje akcije 1. januara ne stvara probleme samo prilikom prikupljanja dokumentacije, već i kasnije, tokom realizacije.

- Zbog potrebe da hitno definišu vreme i mesto odlaska na odmor, građani često rezervišu termine koje kasnije neće moći da iskoriste, tako da neke rezervacije ostaju neiskorišćene, zbog čega ugostitelji bespotrebno trpe gubitke - rekao je Ristić.

U udruženju Moja Srbija veruju da će nadležno ministarstvo, kao i prethodnih godina, naći mogućnosti da odobri dodatnu količinu vaučera i time omogući svim zainteresovanim građanima da deo svog odmora, uz subvenciju, provedu u Srbiji.

- Podela vaučera za odmor predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi jer sav novac plasiran u domaći turizam ostaje u novčanim tokovima naše zemlje i veoma brzo se kroz poreze i ostala davanja vraća u budžet - rekli su iz udruženja.

 

 

Ostavite komentar