Lifestyle > Zdravlje

Da li znate koji je NAJJEFTINIJI LEK protiv glavobolje?

Probajte, stvarno vas ništa neće koštati

Autor: K1 info/ pixelizam.com

05/09/2022 > 08:48

podeli vest:

Da li znate koji je NAJJEFTINIJI LEK protiv glavobolje?
Foto: Pixabay.com


Sledeći put kada vas zaboli glava, pokušajte sa novim preporukama doktora: ostavite lekove sa strane i jednostvano pijte dosta vode.

Redovno ispijanje vode može da smanji jačinu glavobolje i migrene, a samim tim i potrebu za tabletama.

Naučnici su otkrili da je pijenje oko sedam čaša vode dnevno dovoljno za ublažavanje bolova i poboljšanje kvaliteta života bolesnika koji redovno pate od glavobolje.

Istraživači sa Univerziteta u Maastrichtu (Holandija), primijetili da pacijenti koji piju više vode imaju manje problema.

Vodeći istraživač Dr. Mark Spigt zajedno sa svojim timom tretirao je više od 100 bolesnika koji redovno pate od glavoolje. Davali su im savete kako da ublaže tegobe, uključujući i smanjenje stresa, poboljšanje sna i izbegavanje kofeina.

Ali, polovini pacijenata takođe su rekli da 3 meseca dnevno piju 1,5 litrar vode više nego inače.

Rezultati, objavljeni u žurnalu Family Practice, pokazali su da se polovina koja je pila više vode znatno bolje oseća.

- Smatramo da neki pacijenti koji pate od učestale glavobolje mogu da imaju koristi od pijenja više vode zato vam preporučujemo da isprobate ovu metodu i uverite se u pozitivan rezultat - saopšteno je na kraju ispitivanja.

Iako ovo može biti vezano za placebo efekat, kako tvrdi Dr. Fayyaz Ahmed iz Migraine Trusta, istraživaći i dalje preporučuju da unosite dovoljno vode u organizam, jer generalno utiče pozitivno na vaše zdravlje.

Ostavite komentar