Lifestyle > Zdravlje

Da li znate šta je ZLATNO MLEKO i zašto je odlično za ZDRAVLJE?

Zdravo i osvežavajuće, a sprema se brzo i lako

Autor: K1/ tportal.hr

04/08/2022 > 18:55

podeli vest:

Da li znate šta je ZLATNO MLEKO i zašto je odlično za ZDRAVLJE?
Foto: Freepik.com


Osvežavajuće, ledeno hladno i super zdravo, Zlatno mleko je postalo pravi hit leta. Ime je dobilo  zahvaljujući glavnom sastojku – kurkumi koja ovom piću daje prepoznatljivu žutu boju.

Kurkuma može da pomogne pri smanjivanju bolova u zglobovima, kod upala, problema s jetrom ili respiratornih bolesti.

Bogata je gvožćem, vitaminom B 6, vlaknima i bakrom i dokazano deluje protiv depresije, jača imuni sistem i zato ubrzava lečenje prehlade.

Drugi sastojak Zlatnog mleka je đumbir. Kombinacija kurkume i đumbira dokazano jača imuni sistem. Takođe, zahvaljujući brojnim antioksidansima i mikronutrijentima, začini deluju i protivupalno i antibakterijski.

Zlatno mleko obično se konzumira mlako, ali leti više prija osvežavajuća ledena verzija. Izvrsna je alternativa slatkim gaziranim pićima i napitcima s kofeinom, a istovremeno zadržava okrepljujuće dejstvo.

Foto: Pixabay.com

 

Sastojci za Zlatno mleko:

Jedna kašičica kurkume u prahu, jedna kašičica cimeta, jedna kašičica đumbira u prahu, dve kašike nektara agave ili javorovog sirupa, 350 ml zobenog mleka i 4-5 kockica leda

Priprema:

Dodatna prednost Zlatnog mleka je to što se ovo piće priprema brzo i jednostavno. Ulijte sve sastojke u šejker za koktele pa dodajte kockice leda i snažno protresite da se prah potpuno otopi.

ZLatno mleko poslužite odmah, a po potrebi pospite još malo cimeta preko ledenog napitka - i uživajte!

Ostavite komentar