
Da li znate ZAŠTO u restoranima UVEK PRVO IZNOSE HLEB? Sve je urađeno vrlo SMIŠLJENO
Razloga je nekoliko, i svi su veoma proračunati
podeli vest:

Kuvar Rus Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži Quora zašto pre naručene hrane u restoranima gosti dobiju pecivo, perece ili hleb. Svoje mišljenje su u komentarima podelili i još neki korisnici.
- Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hleb ili bilo šta slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Baš zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se zaleteli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare - napisao je Adams.
Evo još nekih "objašnjenja".
Javio se i Džo Kolela koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.
- Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama porudžbina, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti porudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju se posetiocima daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s time što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom zbog sebe.
Kimberli Luis je bila konobarica i otkrila kako hleb ima jedino manipulativnu ulogu.
- U italijanskom restoranu u kom sam radila, imali smo oko dva minuta za to da svima odnesemo hleb na sto od kada su seli. Morali smo da izračunamo količinu i da ga začinimo. Potom smo morali u roku od pet minuta da im donesemo novi hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su gosti toliko naporni. Ovo je zapravo samo sredstvo. Kada sednete i čekate postajete nestrpljivi, a hleb okupira ljude i vreme će jednostavno brže proći. Da skratimo: hleb se servira zato što su posetioci nestrpljivi.
Foto: Unsplash.com
Volećete nas zbog ovog teksta: KREMASTI KOLAČ, savršena poslastica za LETNJE DANE
Idealan za letnje dane. Sprema se za samo 20 minuta, i to bez pečenja
25.07.2022
GurmanlookHRANA ZA PAMETNICE - 5 namirnica koje vaš mozak PROSTO OBOŽAVA
Pojedine namirnice sadrže nutritijente koji deluju stimulativno i ojačavaju kognitivne funkcije poput pamćenja i koncentracije
10.08.2022
MozaikFoodart je cool: Čovek pravi genijalne portrete na - tanjiru
Možda za mnoge ovo nikada neće biti umetnost, ali je svakako atraktivano i – jestivo
06.07.2022
MozaikNIJE PROBLEM ni da se jedu štapićima - SRPSKI PAPRIKAŠ I MUĆKALICA osvajaju Japan
Zemlja izlazećeg sunca u svoju gastronomsku ponudu uvrstila srpske specijalitete
20.07.2022
SrbijaDA SU NEKADA MAJKE RAĐALE SAMO DVOJE - ISTORIJA SRBA BI BILA SIROMAŠNIJA ZA OVE VELIKANE (VIDEO)
Od Tesle do Mišića, ovi genijalci i heroji su došli iz višečlanih porodica
26.03.2025
Reportaža
Ostavite komentar