Lifestyle > Zdravlje

Ako ne volite SVOJ POSAO, ne volite ni SVOJE ZDRAVLJE

Ovih sedam stvari će se dogoditi vašem organizmu ako ne volite posao kojim se bavite

Autor: 24sedam.rs

22/02/2023 > 18:31

podeli vest:

Ako ne volite SVOJ POSAO, ne volite ni SVOJE ZDRAVLJE
Foto: Freepik.com


Ako ne volite posao koji radite, ili ga čak mrzite, to može da dovede ne samo do nezadovoljstva na radnom mestu već i do fizičkih i mentalnih simptoma, a oni mogu da utiču na vaš život na druge načine.

Ovih sedam stvari može da vam se dogodi kada toliko mrzite svoj posao da doživljavate i fizičke probleme.

Mentalni umor

Nedostatak sna uz dodatni stres učiniće vaš um premorenim. Isto kao što možete iskusiti fizički umor, možete osetiti i mentalni umor, a on može biti iscrpljujući i uzrokovati simptome slične izgaranju. Takođe, on može da oteža fokusiranje i produktivnost, kao i pad energije.

Glavobolja

Ukoliko ste nezadovoljni na radnom mestu, to bi moglo da izazove glavobolje, pa čak i migrene. To su tenzijske glavobolje, a nastaju kada se vaše telo stegne i utiče na dotok krvi u mozak.

Umor ili bol u mišićima

Kada ste nesrećni i osećate napetost, vaši mišići se nesvesno grče. Zgrčeni mišići dovode do drugih telesnih bolova, kao što su bolovi u leđima, ramenima i do bolova u mnogim mišićima i zglobovima. Kada se čovek nađe u stresnom okruženju u kojem se teško može opustiti, rezultat su umor i bol.

Foto: Freepik.com

 
Nesanica

Veliki stres i nezadovoljstvo dovode do nesanice. Postaje vam teško da opustite telo i um i da se naspavate. Nedostatak sna može da pojača druge simptome povezane sa stresom kao što su glavobolja i mentalni umor.

Gojenje

Ukoliko niste zadovoljni svojim poslom, primetićete i povećanje telesne težine. To može biti prouzrokovano višestrukim faktorima. Prejedanje je uobičajeni mehanizam za suočavanje sa stresom kojim se pribegava kada ste nezadovoljni karijerom i niste motivisani da vežbate posle iscrpljujućeg dana na poslu.

Pad imuniteta

Oslabljeni imunosistem može da dovede do lakog razbolevanja. Sklonost zaražavanju virusima, prehladi, upali grla, gripu... uslovljavaju stres i nezadovoljstvo, pa telo zahteva duži period oporavka nego što je uobičajeno za pomenute bolesti.

Neredovne menstruacije i simptomi menopauze

Pod stresom žene mogu doživeti problem u ciklusu. Menstruacije takođe mogu biti teže, a grčevi bolniji. A žene u menopauzi mogu da imaju pojačane simptome kao što su valunzi, razdražljivost i nesanica.

 

Ostavite komentar