Lifestyle > Zdravlje

Svemoguća SOJA - skida temperaturu, smiruje upale i ublažava bol

Soja je izuzetno korisna namirnica, koja ima širu primenu od ishrane

Izvor: K1info/novosti.rs

18/02/2023 > 12:44

podeli vest:

Svemoguća SOJA - skida temperaturu, smiruje upale i ublažava bol
Foto: Pixabay.com


Zbog korisnih sastojaka koje sadrži, soja se u narodnoj medicini koristi kao lek za pojedine zdravstvene tegobe. Preporučuje se za skidanje visoke temperature, uklanjanje zapaljivih procesa i kao melem za bolna mesta.

Flaster od sirove soje je najdelotovorniji. Priprema se tako što se u pet šolja vode potopi šolju sirove soje i ostaviti da prenoći. Ujutru soju izmrvite, dodajte malo brašna i ovu lepljivu pastu stavite na gazu ili masni papir, da bude debljine oko 1 cm. Nanesite na kožu i menjajte čim se osuši, sve dok se zdravstvena tegoba ne ublaži.

Tofu sir od soje takođe može da se pripremi u vidu flastera. Efikasno skida visoku temperaturu, leči opekotine drugog i trećeg stepena, uganuća, iščašenja i zapaljenske procese.

Pripremite ga tako što prvo iz manjeg parčeta tofu sira pomoću gaze iscedite suvišnu vodu. Zatim izdrobljeni tofu pomešate sa 5 gr narendanog đumbira i supenom kašikom belog brašna. Sve sastojke dobro promešajate, a dobijenu smesu koristite na isti način kao i flaster od soje.

 

Ostavite komentar