Lifestyle > Zdravlje

Za ostatak zime BEZ KAŠLJA – napravite SIRUP od LOVORA

Za ovo doba godine uobičajene su prehlade i razne respiratorne infekcije koje prati kašalj. Rešite ga se ovim prirodnim preparatom

Autor: K1 info/ banjaluka.com

03/02/2023 > 15:43

podeli vest:

Za ostatak zime BEZ KAŠLJA – napravite SIRUP od LOVORA
Foto: Shutterstock


Uporan i neprijatni kašalj čest nam je "gost" u ovo doba godine, ali postoji lek koji možemo sami da napravimo. Ovim ukusnim prirodnim sirupom možete ne samo da zaustavite kašalj već i da telu vratite energiju.

Sirup je toliko ukusan tako da možete da ga "pijuckate" i iz čistog užitka. Lovor (lorber) daje mu poseban ukus i ton slatkoće i gorčine, limun mu dodaje dozu kiselosti a šećer je onaj koji “vozi” ove sastojke i s vodom ih pronosi kroz telo. Probajte.

Sastojci: 6 listova lovora, 2,5 dcl vode, 6 kašika šećera (najbolje koristiti smeđi), 1 limun

Priprema: Zakuvajte vodu. Dodajte lovor i kuvajte poklopljeno od 6 – 10 minuta. Izvadite listove lovora, uspite u posudu u kojoj ćete pripremati sirup, pa umešajte šećer i iscedite ceo limun. Dobro promešajte i sačekajte da se sav šećer istopi.

Uzimajte po kašičicu nekoliko puta dnevno. Prvi dan možete uzimati po kašičicu uvek kada se javljaju intenzivni napadi kašlja.

Napomena: Sirup možete da čuvate u frižideru nekoliko dana. Može se uzimati hladan i topao.

Ukoliko imate i druge simptome prehlade, posle sirupa korisno je dodatno pojesti krišku limuna. Veoma je delotvoran u suzbijanju suvog kašlja.

 

Ostavite komentar