Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Ostali ste kod kuće za vikend? Otkrivamo DESTINACIJE U BEOGRADU koje možete da posetite i napravite TOP FOTKE

Doživljaj svetskih metropola može da se oseti u Beogradu, evo nekoliko ideja gde možete napraviti uspomene za ceo život

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

17/03/2024 > 14:20

podeli vest:

Ostali ste kod kuće za vikend? Otkrivamo DESTINACIJE U BEOGRADU koje možete da posetite i napravite TOP FOTKE
Foto: K1info


Ostali ste u Beogradu, vreme je prelepo, a vi ne znate kako da kvalitetno provedete vreme sa svojim voljenima? Predstavljamo vam prelepa izletišta u Beogradu koja do sada možda niste obišli, a u njima ćete uživati i sjajno se provesti i odmoriti.

Pitali smo Suzanu Zbiljić, savetnicu za putovanja, gde je najbolje provesti vreme i napraviti uspomene. Kako kaže, pravi doživljaj može da se oseti u Beogradu, jer ovaj grad zaista nudi sve što imaju svetski velegradi. Prvo što nam Suzana predstavlja jeste slikarska radionica odnosno aktivno uživanje.  

Radionica “Slikaj sa psima” 

Doživite čaroliju slikanja dok se družite sa preslatkim psima na radionici slikanja. U ovoj dvosatnoj radionici, uz čašu vina, oživećete svoju kreativnost dok se igrate i slikate sa šarmantnim šapicama. I nećete se samo dobro zabaviti, već time podržavate incijativu za udomljavanje pasa bez doma.

- Svaka radionica traje dva sata, tokom kojih vam je obezbeđen sav materijal za slikanje - boje, četkice i platna. Možete odabrati da crtate po zadatoj temi za koju dobijete unapred pripremljene skice, ili da slobodno izražavate svoju kreativnost. Takođe, imate mogućnost da unapred pošaljete sliku koju biste želeli da naslikate, kako bi vam osoblje pripremilo skicu. Predivne devojke koje drže radionicu su takođe konstantno tu kako bi vam pomogle u procesu slikanja i dale dodatne ideje - navodi ona. 

Radionice se održavaju u samom centru grada, na adresi Simina 6, ali takođe postoji opcija organizacije privatnih proslava rođendana, team buildinga ili devojačkih večeri. Važno je da rezervišete svoj termin na vreme, jer se mesta brzo popunjavaju. Svaka radionica može primiti oko dvadesetak polaznika, a dobrodošla su i dečica.

- Slike koje naslikate nosite sa sobom kao trajnu uspomenu. Predlažem vam da poneste i nešto hrane za pse kako biste podržali i inicijativu prikupljanja hrane za napuštene pse - objašnjava za K1info.rs

Vođena tura “Beograd ispod Beograda” 

Upustite se u avanturu otkrivanja skrivenih kutaka Kalemegdana kroz vodjenu turu "Beograd
ispod Beograda"! Tokom dvosatne ture, istražite neka od najtajanstvenijih mesta u Beogradu i
saznajte priče koje stoje iza svakog kamena.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Jedno od fascinantnih mesta koje ćete posetiti je Titov bunker, sagrađen za odbranu Jugoslavije
od potencijalnog napada Sovjetskog Saveza. Iako nikada nije ušao u upotrebu, bunker je bio
opremljen za sve potrebe, uključujući spavaonice, rezervoare za vodu i čak topovska gnezda, kao
i za moguću zaštitu od nuklearnog napada
- objašnjava Suzana Zbiljić, savetnica za putovanja. 

Sledeća lokacija je Rimski bunar. Ipak ovo nije bunar, a nije ni Rimski. Zapravo je velika cisterna duboka 60 metara u koju se voda sliva, a koju su Austrijanci izgradili u 18. veku. Poslednja podzemna lokacija na turi je Barutana, pećina ispod Beogradske tvrđave koju su Austrijanci izgradili 1720. godine kako bi čuvali barut, a gde se danas čuvaju i izlažu spomenici i sarkofazi iz doba Rimskog carstva. 

Poseta Konaku kneginje Ljubice

- Zakoračite u 19. vek kroz ovo autentično iskustvo! Konak kneginje Ljubice, izgrađen 1830. godine, predstavlja jedan od retkih sačuvanih spomenika iz vremena vladavine knjaza Miloša Obrenovića - objašnjava Suzana Zbiljić za K1info.rs. 

Sagrađen je s namerom da bude reprezentativni dvor srpske vladajuće dinastije Obrenović. Međutim, zbog blizine Turskog cara, knez Miloš je retko boravio u njemu.

- Prvobitnusvrhu Konak je ostvario tokom prve vladavine kneza Mihaila, kada je bio njegova rezidencija. Nakon rekonstrukcije, zgrada je 1980. godine postala deo Muzeja grada Beograda, a u septembru iste godine otvorena je stalna muzejska postavka "Enterijeri beogradskih kuća 19. veka" - ističe Suzana, savetnica za putovanja. 

Profesionalno slikanje 

Studio "Moments" nudi nov koncept profesionalnog slikanja. Bez prisustva fotografa, koristeći daljinski upravljač, možete zabeležiti trenutke onako kako želite. Studio Moments se nalazi na adresi Maršala Birjuzova 8.

- Termin se vrlo lako rezerviše online u vreme koje vam najviše odgovara. Kada stignete, dočekaće vas ljubazno osoblje koje će vas povesti u prostoriju sa ogledalom iza kojeg se nalazi foto aparat, profesionalnim osvetljenjem i raznovrsnim pozadinama - objašnjava ona i dodaje: 


- U studiju su dostupni i razni rekviziti za slikanje, poput balona, šešira, marama i još mnogo toga. Možete poneti i svoje rekvizite, kao i više kombinacija odeće za promenu tokom fotografisanja. Osoblje će vam pažljivo objasniti ceo proces, pružiti vam zvučnik za muziku kako biste uživali tokom fotografisanja, a zatim će vam pružiti privatnost tokom 45 minuta kako biste se opustili i uživali u kreiranju magičnih trenutaka - govori Zbiljićeva. 

Iskustvo će biti još posebnije ukoliko dođete sa svojom porodicom, prijateljima ili partnerom. Vreme će brzo proleteti, pružajući vam neizmernu zabavu, a samo dva sata kasnije dobićete sve fotografije putem mejla - i u crno-beloj i u boji. Fotografije možete lako preuzeti i zadržati kao dragocenu uspomenu na te divne trenutke.

- Ako volite lepe fotografije, ali se ne osećate prijatno pred nepoznatim fotografom, Moments studio je idealno mesto za vas. Ne morate brinuti o tome kako ćete izgledati pred nekim koga ne poznajete, jer će vam pružiti priliku da se opustite i uživate u procesu slikanja bez ikakvog pritiska - navodi Suzana Zbiljić. 

Ostavite komentar