Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Svemirski brod SLETEO na srpsku planinu: Kućica JEDINSTVENA na Balkanu biće POSTAVLJENA na Zlataru

Savremeni objekat ispunjava sve uslove koji su potrebni za život, od kuhinje, kupatila dnevne i spavaće sobe

Izvor: K1info/RINA

17/01/2023 > 20:18

podeli vest:

Svemirski brod SLETEO na srpsku planinu: Kućica JEDINSTVENA na Balkanu biće POSTAVLJENA na Zlataru
Foto: RINA


Kada je u pitanju kampovanje u Srbiji danas je situacija poprilično drugačija, naročito je na srpskim planinama sve zastupljeniji glamping kamping što jednostavno znači luksuzno kampovanje.

Planina Zlatar uskoro dobija svoje prve, kako su ih nazvali meštani, kućice iz svemira, a nadaju se da će ovakav vid ponude dodatno doprineti razvoju turizma na njihovoj planini.

- To su objekti koji su namenjeni savremenom kampovanju, koji je postao trend na zapadu. Sve više ljudi se opredeljuje za ovakav vid boravka u prirodi. Na Zlataru će biti postavljen prvi objekat ovakvog tipa na Balkanu - rekao je Borko Marinković jedan od idejnih tvoraca ovog objekta.

- Ljubitelji aktivnog turizma sada mogu da se provode u prirodi na kraju sveta, tj u šumi, na proplanku ili pored reke. Objekat ispunjava sve uslove koji su potrebni za život, od kuhinje, kupatila dnevne i spavaće sobe - rekao je on.

Radovi na postavljanju prve kućice na prelepim predelima Zlatara su u toku. Ono što je najvažnije jeste da nimalo ne remete prirodni sklad i da su možda čak i najbolji način smeštaja za avanturiste koji ne vole komercijalne varijante boravka na planinama.

Foto: RINA

 

- Sada se pravi jedna takva kućica prečnika sedam metara, ukupne površine 47 kvadrata sva svim pratećim sardžajima. Pravi se od prirodnih materijala koji ne narušavaju okolonu i možete je postaviti bilo gde i nije vam potrebna posebna dozvola, osim ako nije u pitanju privatan posed. Može se rasklopiti i transportovati na bilo koju drugu lokaciju u roku od tri dana - rekao je Marinković.

Zlatar je prethodnih godina postao jedna od najposećenijih lokacija u Zapadnoj Srbiji, sa izuzetno bogatom ponudom i u letnjoj i zimskoj sezoni. Urađeno je mnogo na poboljašanju putne i tursitičke infrastrukture.

Foto: RINA

 

- Svako povećanje smeštajnih kapaciteta na Zlataru je dobra vest. Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju se višestruko povećao. Popunjeni su kapaciteti u privatnom smeštaju, ali i u hotelima, a mahom su na planinu stigli domaći gosti - rekao je Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

- Zlatar je lep u svako doba godine i uvek ima šta da ponudi posetiocima, a pre svega su tu netaknuta priroda, čist vazduh i zdrava domaća hrana - rekao je on.

 

 

 

Ostavite komentar