Lifestyle > Mozaik

Mašina za SUŠENJE VEŠA - DA ILI NE? Jednostavno do suve odeće, čak i ZIMI, ali...

Sušenje veša tokom hladnih, zimskih meseci pravi je izazov za svako domaćinstvo

Autor: K1 info/ tesla.info

08/12/2022 > 17:44

podeli vest:

Mašina za SUŠENJE VEŠA - DA ILI NE? Jednostavno do suve odeće, čak i ZIMI, ali...
Foto: Freepik.com


Većina ljudi  u zimskom periodu veš suši na radijatorima, što nikako nije preporučljivo, jer se na taj način povećava nivo vlage u domu.

S druge strane, veš koji se suši na terasi poprima specifičan miris usled povećanog procenta smoga i sumpor-dioksida u vazduhu tokom grejne sezone.

Ukoliko je još uvek niste nabavili, pravi je trenutak da razmislite o kupovini mašine za sušenje veša. Tokom hladnih zimskih meseci, mašina za sušenje veša može vrlo brzo postati vaš glavni saveznik u obavljanju kućnih poslova.

Ne samo da vam štedi vreme, već je i jednostavna za upotrebu i nežna prema vašoj odeći. Ali, za početak, hajde da razbijemo glavne stereotipe i zablude o oviom uređaju.

Preskupa je

Apsolutna dezinformacija. Na domaćem tržištu postoji čitav dijapazon mašina za sušenje koje se uklapaju u kućni budžet.

Veš je neprijatnog mirisa

Upravo suprotno, sistem sušenja veša je koncipiran tako da sav topao vazduh izlazi iz mašine, pa neprijatnim mirisima nema ni mesta u bubnju, već sva vlaga odlazi u posudu za skupljanje kondenza. Pri tom, svi mirisi deterdženta ili omekšivača ostaju na odeći, tj. proces sušenja ni na koji način ne utiče na svežinu vaše garderobe.

Gužva i oštećuje veš

Ovo je svakako najveća zabluda od svih navedenih. Veš koji izlazi iz sušare je neverovatno prijatan, a mnogi koji poseduju ovu mašinu tvrde da ga često nije potrebno ni peglati, baš iz razloga što prilikom sušenja on postaje mekan i lak za dalje odlaganje.

Saveti za pravilnu upotrebu:

- Pre korišćenja mašine proverite da li su ispražnjeni filteri za vodu i prašinu. Održavajte ove delove mašine po uputstvu proizvođača kako biste održali mašinu ispravnom.

- Posle završenog pranja veša, a pre ubacivanja u mašinu za sušenje komad po komad odeće izvadite protresite, a veš preklopite i složite kao da ga spremate za ormar i spakujte u mašinu.

- Kada mašina završi sa sušenjem, odmah otvorite bubanj, sačekajte 5 minutra, a potom izbadite veš i ostavite ga raširenog na krevetu nekoliko minuta da se "ohladi“.

- Nikada nemojte da prepunite mašinu. Logično, prepuna mašina ne može da radi svoj posao i veš nikada neće biti vazdušast. Uvek poštujte preporuku proizvođača.

- Takođe, nemojte sušiti samo jednu stvar u mašini. Potrošnja električne energije je tada znatno povećana, bez obzira na energetski razred uređaja. I u ovom slučaju poštujte preporuku proizvođača, kada je u pitanju minimalna količina veša.

 

Ostavite komentar