Lifestyle > Mozaik

Ovo je NOVI TREND kada su NOKTI u pitanju: Daju PREFINJEN i elegantan izgled, a uklapaju se uz svaku garderobu

Svako godišnje doba donosi nove hit oblike noktiju i manikira, a ove zime pak dominiraju takozvani "ženstveni" manikir

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

26/01/2024 > 23:12

podeli vest:

Ovo je NOVI TREND kada su NOKTI u pitanju: Daju  PREFINJEN i elegantan izgled, a uklapaju se uz svaku garderobu
Foto: K1info


Psiholozi tvrde da je druga stvar koju primetimo na osobi, nakon očiju, jesu nokti - pogotovo ako su sveže sređeni i premazani lakom u nekoj boji koja privlači pažnju. Možda niste znale ni primećivale do sad, ali izgled noktiju itekako ostavlja utisak i otkriva mnogo o osobi.

Zato smo pitali Jovanu Perić, savetnicu za lepotu, šta misli o tome i koje su boje noktiju u trendu ove sezone.

Nokti su postali pravo platno za izražavanje stila, a trenutno su u fokusu "nude i milky" nokti. Ovaj suptilan izgled pruža eleganciju i jednostavnost, savršeno se uklapa u svakodnevni život. Kratke dužine noktiju su ponovo u trendu, naglašavajući praktičnost i sofisticiranost - objašnjava ona.

Foto: K1info

 

Kratki nokti zahtevaju redovno sređivanje, skraćivanje i oblikovanje podrazumevaju osobu koja ima ustaljene navike, pedantna je i dobro organizovana. Često je to sportski tip kom dugi nokti smetaju pri fizičkim aktivnostima, a neutralne ili mlečne nijanse se odlično uklapaju sa kratkom udžinom.

- Nude nokti dolaze u različitim tonovima, pružajući široku paletu boja koje se lako kombinuju sa svakim outfitom. Ove neutralne nijanse pružaju elegantan izgled, ističući prirodnu lepotu noktiju. Sa druge strane, crveni nokti donose strastveost i stvaraju izgled koji je istovremeno moderan i sofisticiran - ističe Jovana.

Foto: K1info

 

Ukoliko želite da kratkim noktima dodate boje izaberite jednu, nemojte ih šarati, praviti francuski manikir i slične upadljive dizajne, jer na kratkim noktima neće lepo izgledati i učiniće ih neženstvenim.

Kratke dužine noktiju su savršene za žene koje žele da održavaju aktivan životni stil. Ovaj trend ističe jednostavnost i omogućava lakše održavanje noktiju. Bez obzira da li se odlučite za nude ili crvene nokte, kratke dužine čine ovaj izgled svežim i prilagodljivim za svaku priliku - kaže ona i dodaje:

Foto: K1info

 

- U svetu noktiju crveni i nude nokti su "mast-have" ove sezone. Bilo da preferirate diskretan ili nežan izgled. Kratke dužine dodaju notu praktičnosti, čineći ove nokte savršenim odabirom za sve moderne dame. Tako da moj predlog za koji garantujem da nema greške jesu te nijanse - zaključuje Jovana Perić. 

Ostavite komentar

Vesna

Odličan članak. Jovana je super lik. Radila sam nokte kod nje par puta. Fenomenalno.

27.01.2024 18:43