Lifestyle > Mozaik

Evo kako da izgledate kao MILION DOLARA u haljini od samo 100 dinara: Kata nam otkriva kako se kupuje u Second hand-u

Zablistajte kao holivudska diva uz pomoć Katinog vodiča za kupovinu u radnjama polovne robe

Izvor: K1info

19/12/2023 > 11:10

podeli vest:

Evo kako da izgledate kao MILION DOLARA u haljini od samo 100 dinara: Kata nam otkriva kako se kupuje u Second hand-u
Foto: Freepik.com


U najluđoj noći svi žele da izgledaju kao da su sa crvenog tepiha. No, nemojte da padate u očaj što ne možete da odvojite pola svoje plate za haljinu.

Ono što je potrebno da uradite kako biste zablistale kao holivudske dive, jeste da prošetate do prodavnice polovne garderobe i uživate u odabiru kvalitetnih komada, kao što to radi naša Katarina Vukasnović, koju na mrežama prati veliki broj žena i pomno upija sve njene savete. 

Većina ima problem kako da odabere komad u Second hend radnjama, zato smo baš nju pozvali u pomoć, jer kako kaže u njenom ormaru je 95% odeće upravo iz pomenutih radnji. 

Katine smernice kako kupovati u prodavnicama polovne robe: 

  • Ne kupujte samo zato što je jeftino. Pre nego što odlučite da vam je taj komad potreban, zapitajte se koliko ćete ga puta nositi i da li se isplati.
  • Pametno birajte materijale. Dobro je poznato da su vuna, svila, lan, kašmir, pamuk - kvalitetni i postojani materijali. Izbegavajte poliester.
  • Uvek probajte komad. Sve stvari koje su izložene u second handu prošle su hemijsko čišćenje, a kupci se često pozitivno iznenade kada vide da im nešto dobro stoji što nisu ni pomislili da probaju.
  • Ukoliko tražite nešto određeno, idite češće u second hand. Većina radnji svakodnevno dopunjuje ponudu, dok određene radnje imaju fiksne dane kada je dopuna.
  • Nemojte da "bacite oko", već strpljivo pregledajte stvar po stvar.
  • Napravite "listu želja" stvari koje želite u svom ormaru. Nosite je sa sobom u kupovinu, pa kada nešto sa liste pronađete, kupite. Ovo će vam pomoći da ne preterate u kupovini, ili da ne kupujete stvari koje vam zapravo nisu potrebne.
  • Ne odustajte ukoliko posle nekoliko obilazaka ne pronađete ništa. 
  • Osvestite koja je vaša građa i kakvi komadi vam najbolje stoje. Pogledajte na internetu da li ste jabuka, kruška, peščani sat, i biće vam lakše da saznate koji komadi vam dobro stoje.
  • Naravno da je za ovakvu vrstu šopinga važno da se osećate dobro i pozitivno, ali je važno i da ste namireni. Kako kažu: u kupovinu se ne ide gladan!
  • I za kraj, budite svesni da ćete kupovinom u second handu produžiti život komadu i smanjiti zagađenje na planeti. Srećna kupovina!
  • Najveća zabluda u modnoj industriji jeste da nam treba mnogo novca da bismo dobro izgledali. Kao što videte, to apsolutno nije tačno. Takođe, nije potreban pun ormar nove garderobe kako bismo bili u trendu.

    Kata je kupila savršenu bundu za 1500 dinara na malom buvljaku pored pijace u Borči. Kako sama kaže, bila je u pravo vreme na pravom mestu. 

    - U Second hand-u nikada ne biram basic stvari (majice, sportsku opremu) već one komade koje nigde drugde ne mogu da pronađem. Jaknu, kaput, sako, torbu, haljinu, suknju... Moja estetika je često promenjiva, nekada je sve crno, a nekada odiše bojama - sve u svemu, uvek bez poliestera! Za kupovinu u second hand radnjama se naoružajte strpljenjem, idite siti, sa flašicom vode i listom želja šta tačno tražite - savetuje Kata.

    Kata je mnogo puta naišla na garderobu sa etiketom. I garantuje da nova odeća može da se nađe u prodavnicama polovne robe, kao i da velike, skupe brendove možemo naći za malo para, ako što je, na primer, ona platila firmirani kaput za samo 300 dinara! Jaknu od 70 eura platila je samo 100 dinara u Second handu. 

    - Mislim da je moj ormar 95% iz second handa i vintidž šopova. Jednom sam pronašla novu jaknu za 100 dinara, a njena vrednost bila je 70 evra. Zeleni komplet, suknju i sako, platila sam 500 dinara. Crni zimski kaput bio je 300 dinara. Ulova je mnogo, a i za venčanje sam ulovila torbicu jedne japanske kreatorke, za 200 dinara - radosno govori Katarina.

    Komadi u prodavnicama polovne robe su isplativi i zaista se mogu pronaći unikatni, retro komadi odeće koji će učiniti da vaš stil postane fantastičan. Inventar se često smenjuje, a u nekim prodavnicama, cene se snižavaju iz nedelje u nedelju, pa je dobro da češće obilaziti second hand radnje i da pronađete kvalitetan komad odeće po jeftinoj ceni.

    Uskoro opširnije na k1info.rs

    Ostavite komentar