Lifestyle > Mozaik

Njih 27 su PRETEŠKI da bi LETELI: Avio kompanija ORGANIZOVALA dodatni LET za SUMO RVAČE

Njihova prosečna težina je 120 kilograma, pa avio kompanija nije htela da rizikuje

Izvor: K1info/rts.rs

18/10/2023 > 07:04

podeli vest:

Njih 27 su PRETEŠKI da bi LETELI: Avio kompanija ORGANIZOVALA dodatni LET za SUMO RVAČE
Foto: Unsplash.com


Sumo je nastao u Japanu, jedinoj zemlji u kojoj se profesionalno praktikuje i gde se smatra nacionalnim sportom. Ovim rvačima, nedavno se dogodila jedna neobična situacija.

Naime, Japan Airlines morao je da ubaci dodatni let pošto su dva aviona kompanije bila u riziku da prekorače ograničenje težine. Krivac za to nije bio višak prtljaga, već ko je bio na listi putnika.

Kompanija se zbog toga odlučila na neuobičajen korak, a to je da prebaci deo sumo rvača na još jedan avion zbog zabrinutosti da dve planirane letelice, koje su prvobitno zadužene da nose sportiste, neće moći da ponesu dovoljno goriva zbog ograničenja težine.

Planirano je da sumo rvači se ukrcaju na dva aviona boing 737-800 na aerodromima Haneda i Itami u Tokiju i Osaki, odakle je trebalo da ih prevezu da učestvuju na sportskom festivalu.

Međutim, kada je osoblje saznalo će putnici aviona biti sumo rvači, čija je prosečna težina 120 kilograma, odlučili su da ne rizikuju.

Aerodrom na koji je trebalo da slete nije imao pistu za veći avion, pa je Japan Airlines odlučio da uvede još jedan let za 27 rvača.

- Izuzetno je neobično da se uvede još jedan poseban let zbog ograničenja težine na letelicama - rekao je portparol kompanije.

Foto: Unsplash.com

 

Ovo nije prvi put da su se sumo rvači pojavili u medijima zbog slične situacije. Fotografija sumo rvača naguranih u mali putnički avion 2014. godine postala je hit na internetu.

Kasnije se ista trupa rvača fotografisala dok su se vozili u autobusu na putu ka kampu.

 

Ostavite komentar