Lifestyle > Mozaik

Ovaj grad u SAD je ZABRANIO posete TURISTIMA i INFLUENSERIMA sve dok ne OPADNE LIŠĆE sa DRVEĆA

Stranci često parkiraju automobile nasred puta i blokiraju saobraćaj samo da bi dobili željene fotografije

Izvor: K1info/b92.net

15/10/2023 > 22:31

podeli vest:

Ovaj grad u SAD je ZABRANIO posete TURISTIMA i INFLUENSERIMA sve dok ne OPADNE LIŠĆE sa DRVEĆA
Foto: Unsplash.com


U američkoj državi Vermont nalazi se grad Pomfret, koji mnogi nazivaju pravom Instagram senzacijom. Prelepe šume, narandžasto jesenje lišće, stabla jabuke, kućice. Mesto je toliko neodoljivo za mnoge da tamo dolaze samo da se fotografišu za društvene mreže.

Stranci često parkiraju automobile nasred puta i blokiraju saobraćaj samo da bi dobili željene fotografije. Mediji pišu da je početkom oktobra više od polovine automobila koji prolaze kroz grad imalo strane registarske oznake. Jedan turista je čak iznenada stao na put da fotografiše farmu prekrivenu jesenjim lišćem.

Međutim, nedavno je došlo i do eskalacije. Pošto su se internetom proširile fotografije Farme Sleepy Hollow, svi su želeli da naprave istu fotografiju. To je privatno imanje okruženo stablima javora, od kojih pejzaž oduzima dah. Meštani su rekli da su zbog toga dolazili turistički autobusi koji su se zaustavljali kako bi ljudi mogli da fotografišu salaš.

Pored toga, počeli su da stižu influenseri koji su preskakali znakove zabrane ulaska i prolaska. Meštani kažu da su se influenseri presvlačili nasred puta kako bi se slikali, kao i da su vršili nuždu pored puta. Meštani su počeli da se žale na remećenje mira, pa su lokalne vlasti privremeno zatvorile put u jednom pravcu. Ali to nije pomoglo.

- Doživeli smo neviđeni porast broja turista zahvaljujući Instagramu i TikToku. Nemamo ništa protiv njih, ali želimo da se s poštovanjem odnose prema našem gradu. Oštetili su puteve, morali smo da ih izvlačimo iz jarkova jer su imali nezgode, gazili su bašte, vršili nuždu na privatnim imanjima i verbalno napadali stanovnike - rekli su meštani.

Zbog toga su ove godine tražili novac na platformi GoFundMe. Pošto su prikupile više od 15.000 dolara, vlasti su zatvorile put do imanja od 23. septembra do 15. oktobra (to je period kada pada najviše jesenjeg lišća koje privlači posetioce). Meštani bi tada konačno mogli da odahnu, a influenseri će morati da nađu drugu lokaciju za fotografije.

Ostavite komentar