Lifestyle > Mozaik

Najlakši način da ORIBATE PLOČU NA ŠPORETU - bez oštećenja i grebanja

Osetljiva površina indukcione i ravne ploče zabranjuje upotrebu oštrih i abrazivnih sredstava za čišćenje

Autor: K1info/najzena

30/09/2023 > 10:26

podeli vest:

Najlakši način da ORIBATE PLOČU NA ŠPORETU - bez oštećenja i grebanja
Foto: Freepik.com


Ravne staklokeramičke ploče donele su mnoge promene u naše domove. Šporeti sa običnim ringlama gotovo da su potpuno prevaziđeni i izbačeni iz svih modernih domova.

Ipak, kao i svi drugi uređaji i ovaj ima svoje prednosti i mane. Velika prednost je u tome što se ona mnogo lakše čisti kad vam nešto pokipi, a mana što se veoma lako može oštetiti ako njom ne rukujete kako treba.

Koji je najlakši način za čišćenje ravne ploče?

Osetljiva površina indukcione i ravne ploče zabranjuje upotrebu oštrih i abrazivnih sredstava za čišćenje, umesto toga je poželjno koristiti specijalizovana sredstva. Neki proizvođači indukcionih ploča za kuvanje imaju svoja posebna sredstva, a većina ploča za kuvanje se može očistiti kombinacijom sode bikarbone i sirćeta.

Najlakši način za čišćenje indukcione ploče je da to uradite nakon svake upotrebe kako biste sprečili tvrdokorne mrlje i zagorele delove hrane koje je potrebno sastrugati.

Ploča mora biti hladna na dodir pre nego što pošpricate sredstvo za čišćenje na nju. Poprskajte dasku sirćetom i ostavite da odstoji deset minuta.Na prskane delove daske dodajte sodu bikarbonu i pustite da soda počne da peni.

Pređite preko ploče čistom i navlaženom krpom od mikrovlakana i temeljno uklonite sredstvo za čišćenje. Nakon toga, polirajte ploču do sjaja drugom čistom i suvom krpom od mikrovlakana.

 

Ostavite komentar