Lifestyle > Mozaik

TRIK koji su SVE žene čekale: Kako da LAK ZA NOKTE traje i do 10 dana

Sledite korak po korak i ne možete da pogrešite

Izvor: K1info/telegraf.rs

23/08/2023 > 21:02

podeli vest:

TRIK koji su SVE žene čekale: Kako da LAK ZA NOKTE traje i do 10 dana
Foto: Pixabay.com


Savršeno obojeni nokti mogu da dodaju dozu elegancije i samopouzdanja vašem izgledu. Međutim, često se suočavamo s izazovom kako da produžimo trajanje laka za nokte i izbegnemo brzo trošenje boje. Evo nekoliko korisnih saveta kako da vaš manikir traje duže i ostane besprekoran.

Priprema noktiju pre nanošenja laka igra ključnu ulogu u trajanju vašeg manikira. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti:

1. Čišćenje noktiju: Temeljno očistite nokte kako biste uklonili masnoće, ulja i ostatke starog laka. To će omogućiti bolje prianjanje novog laka.

2. Oblikovanje i poliranje: Pravilno oblikujte nokte i lagano ga ispolirajte turpijom za poliranje, kako biste stvorili glatku površinu za nanošenje laka.

3. Nanesite bazni premaz: Bazni premaz (base coat) je važan korak, jer pomaže u zaštiti noktiju od mrlja i žutenja, te omogućava laku da bolje prianja. Može da se kupi u bilo kojoj parfimeriji.

Pravilno nanošenje laka

1. Tanki slojevi: Nanesite tanke slojeve laka umesto debelih slojeva. Deblji slojevi se duže suše i skloni su guljenju. Kada se lak sam skida od sebe, tanak sloj je više upio, pa mu više i treba da bi se skinuo, dok deblji sloj otpada vrlo brzo, čak i posle dva dana.

2. Sušenje Između slojeva: Pustite svaki sloj laka da se potpuno osuši pre nanošenja sledećeg sloja. To pomaže u sprečavanju stvaranja mehurića i neujednačenosti.

3. Završni premaz: Ne, niste gotovi! Nakon nanošenja boje, nanesite završni premaz (top coat) kako biste zaštitili boju od ogrebotina i pružili joj sjaj. Ovo takođe može da se pronađe u bilo kojoj parfimeriji, a produžava trajanje laka do čak 10 dana.

Da biste očuvali svoj manikir tekom svakodnevnih aktivnosti, sledite ove savete:

1. Upotreba rukavica: Kod kućnih poslova, poput pranja posuđa ili čišćenja, nosite gumene ili zaštitne rukavice kako biste sačuvali svoj manikir.

2. Nanesite ulje za zanoktice: Redovno nanosite ulje za zanoktice kako biste održali kožu hidriranom i sprečili da se lak guli.

3. Ne grickajte nokte: Navika grickanja noktiju može da ošteti i skrati trajanje vašeg manikira. Pokušajte da prestanete.

Nakon što ste postigli željeni manikir, redovito proveravajte njegovo stanje i popravite eventualne ogrebotine ili oštećenja kako biste ga održali besprekornim.

Kombinacijom pravilne pripreme, pažljivog nanošenja laka i zaštite od svakodnevnih aktivnosti, možete produžiti trajanje svog manikira.

Ostavite komentar