Lifestyle > Mozaik

Kako da vam ŠMINKA "preživi" letnje SUNCE i VRUĆINU

Ako volite da se šminkate, letnje vrućine vam sigurno predstavljaju pravu noćnu moru

Autor: K1 info/ zenasamja.me

04/07/2023 > 17:26

podeli vest:

Kako da vam ŠMINKA "preživi" letnje SUNCE i VRUĆINU
Foto: Shutterstock


Na vručini i letnjem suncu lice se sija od znoja i masnoće, a šminka se prosto otapa. 

Naravno, najlakša varijanta da se izađe na kraj sa ovom neprijatnom pojavom jeste da se ne šminkate i da višak masnoće povremeno uklonite s lica tupferom ili papirnom maramicom. 

Ako baš, baš volite da ste našminkane, evo nekoliko saveta kako da vam šminka "preživi“ vrućinu.

Ukoliko imate problema sa masnom kožom, odaberite dobru hidratantnu kremu za lice bez ulja (oznaka "oil free“). Dobro je i ako je to neka krema koja ubija sjaj, to jest upija višak masnoće. 

Izbegavajte puder (grozno izgleda kad se "otopi“ na suncu!), a ako vam je potrebno da prikrijete bubuljice ili podočnjake, za to upotrebite korektor. Eventualno možete pokušati sa transparentnim puderom u prahu koji ćete da nanesete u tankom sloju, i to samo na "T zonu“.

Foto: Freepik.com

 

Ako volite rumenilo i bronzere, leto vas može dobrano namučiti, jer oni na toploti ponekada izgledaju prilično neuredno. Pokušajte sa krem ili gel varijantom, jer se takva tekstura duže zadržava na licu, bez obzira na vremenske uslove – koža ih jednostavno upije, otuda dugotrajnost.

Kada na visokim temperaturama želite da vam senka i maskara ostanu na licu (i to ne u vidu "brljotina“), potrebna je izvesna priprema. Na kapke prvo nanesite osnovu u vidu bež puderaste senke. Zatim nagnite glavu unazad i oborite pogled – tako ćete "poravnati“ kapke, pa se senka neće zadržavati u uglovima. 

Što se maskare tiče, obavezno upotrebite vodootpornu.

Neizbežno, lice će pre ili kasnije početi da vam se sija. Da biste se izborile s tim, povremeno upotrebljavajte specijalne tupfere za uklanjanje masnoće – ali samo na onim delovima lica koji se izrazito sjaje, da ne biste pokvarile šminku. 

Pomaže i ako osvežavate lice specijalnim antibakterijskim tonerima, jer time sprečavate preterano sijanje kože i zatvaranje pora, a i osvežavate šminku.

Ostavite komentar