Lifestyle > Mozaik

Nosite NAOČARE, a želite da vam ŠMINKA bude SAVRŠENA i da se primeti? MOŽE.

Važni su pravilan izbor boje senki i karmina kao i način šminkanja

Autor: K1 info/ edukacija.rs

29/12/2022 > 20:27

podeli vest:

Nosite NAOČARE, a želite da vam ŠMINKA bude SAVRŠENA i da se primeti? MOŽE.
Foto: Pixabay.com


Žene koje stalno nose naočare za vid imaju problem kako da se našminkaju a da to pored naočara dođe do izražaja i izgleda lepo.

Postoje jednostavni saveti koje su dali profesionalni šminkeri. Potrebno je samo pratiti i poštovati određena pravila šminkanja.

Boja senke za oči

Ukoliko prilikom šminkanja koristite senke za oči – potrebno je da boju, odnosno nijansu što više uskladite sa bojom očiju i rama naočara.

Savrešna kombinacija senki za oči ispod naočara je – tamna nijansa na gornjem kapku da da dubinu i svetla senka za donji kapak

Na ovaj način naočare će postati “deo šminke”. Važno je i paziti da obojeni deo gornjeg kapka ne prelazi liniju do koje ide ram naočara. Kako biste dobili sjajan i zavodljiv pogled – dovoljno je da na ivicu donjeg kapka nanesete svetliju senku.

Foto: Pixabay.com

 
Šminka za kratkovide

Sve žene koje nose naočare sa dioptrijom za kratkovide – imaju problem sa tim što im oči sa naočarima izgledaju sitnije. Zato je potrebno koristiti maskaru kojom ćete produžiti trepavice i učiniti da vam oči izgledaju krupnije.

Šminka za dalekovide

Na naočarima sa dioptirijom za dalekovide imaju stakla koja uvećavaju oči i istovremeno otkrivaju sve nepravilnosti i greške koje ste možda napravili prilikom šminka. Zato je uz naočare sa većom dioptrijom najbolja jednostavna šminka.

Dakle, ako ste dalekovide veoma je važno da budete pažljive prilikom šminkanja. Potrudite se da kreon ili ajlajner budu precizno i savršeno naneseni, da trepavice budu razdvojene, a najbolje bi bilo da izbegavate svetlucave i sedefaste senke.

 

Ostavite komentar