Lifestyle > Mozaik

MythBusters: 6 PRAVILA šminkanja koja SMETE da PREKRŠITE

Pravila postoje da bi se ponekad prekršila. To je u redu sve dok ste umreni i znate gde je granica dobrog ukusa...

Autor: K1 info/ vesti-online.com

15/02/2023 > 20:18

podeli vest:

MythBusters: 6 PRAVILA šminkanja koja SMETE da PREKRŠITE
Foto: Pixabay.com


Ponekad se svi plašimo da promenimo frizuru ili da obučemo neku intenzivniju boju, izazovniju haljinu, veći dekolte.

Uvek možete da pokušate tako što ćete da počnete sa malim promenama. Menjajte svoj izgled postepeno. Svaka promena je dozvoljena dok znate granicu dobrog ukusa.

Mit: Crvenokose ne bi trebalo da nose crveni karmin

Crveni karmin je dozvoljen svima. Crvenokose žene mogu da izgledaju fanstastično s crvenim usnama, posebno s narandžastim tonovima (slično boji paradajza). Važno je da izbegavaju plave podtonove.

Mit: Svetlucave senke su samo za tinejdžerke

Naprotiv, obične matirane senke mogu da naglase upale oči koje žene imaju u zrelijim godinama. Svetlucave senke privlače svetlost, pa jepredeo oko očiju naizgled svežiji, a dodatni bonus leži u tome da tako odvlače pažnju s bora na licu. Zampamtite i da svjetlucavo nije isto što i šljokičavo.

Foto: Pixabay.com

 
Mit: Jarke boje karmina nisu za tanke usne

Važno je znati razliku između svetlih (dobrih) i tamnih (loših) tonova. Tamni tonovi, poput tamnocrvene i boje kupine, samo ističu činjenicu da se radi o tankim usnama, ali tonovi obogaćeni svetlucavim elementima stvaraju optičku iluziju punijih usana. Takođe, usne mogu da se dodatno oblikuju olovkom, čime se postiže vizuelno puniji izgled.

Mit: Smokey eyes ne izgleda dobro na bledoj koži

Crne i sive nijanse ovde nemaju monopol: nijanse poput bronzane i ružičasto-zlatne odličan su izbor ako imate jako svetlu kožu.

Mit: Pastelne boje ne izgledaju dobro na tamnijoj puti

Svaka od nas ponekad želi da se poigra sa pastelnim bojama. U tome nema ničeg lošeg, ali pastelne boje na tamnijoj koži treba znati nanositi. Poenta je u održavanju kontrasta. Recimo, ako želite da se poigrate ružičastom, bojom lavande, svetloplavom ili zelenom. Pre svega, pripremite kapke tako što ćete na njih naneti puder koji će pružiti dobru bazu na koju senka može da se "uhvati".

Mit:Ili smokey eyes ili naglašene usne

Ključ je u kontrastu. Ako imate svetlucavi smokey eyes, neka karmin bude mat ili obrnuto. Ostatak lica mora da bude minimalno definisan, sa pažljivo oblikovanim obrvama i lagano naglašenim jagodicama. Držite se srodnih nijansi.

 

Ostavite komentar