Lifestyle > Mozaik

NAVIKE koje će da vam pomognu u SAGOREVANJU masnih naslaga TOKOM SNA

Nedostatak sna može da uspori ili čak spreči gubitak kilograma, bez obzira na režim ishrane

Autor: K1 info/ kolektiv.me

04/06/2023 > 22:16

podeli vest:

NAVIKE koje će da vam pomognu u SAGOREVANJU masnih naslaga TOKOM SNA
Foto: Freepik.com


Možda niste znali, ali san ima veoma bitnu ulogu kada je reč o mršavljenju. Pored toga, postoje neke navike koje će vam pomoći da skinete masne naslage dok spavate.

Nutricionistkinja Trista Best preporučuje da usvojite četiri delotvorne navike koje će da vam pomgnu u sagorevanju masti dok spavate. Dobra stvar je što one ne zahtevaju puno napora pa ih mogu primenjivati skoro svi.

Povremeni post

Povremeni post zahteva da poslednji obrok pojedete nekoliko sati pre spavanja. Ova navika može da pomogne da tokom noći sagorevate masnoću umesto glukoze. Pored toga, povremeni post može pomoći u regulaciji hormona koji utiču na gubitak težine, poput insulina i hormona rasta.

Spavanje u hladnoj prostoriji

Spavanje u hladnoj prostoriji može da podstakne vaš metabolizam i aktivira sagorevanje kalorija. Kada je prostorija hladna, telo više radi kako bi održalo svoju unutrašnju temperaturu. Pored toga, spavanje u hladnoj prostoriji može da poboljša i kvalitet sna.

Večernji trening snage 

Trening snage može da podstakne metabolizam, tako da će vaše telo sagorevati kalorije i tokom sna. Dizanje tegova takođe pomaže i u proizvodnji hormona rasta, koji pomaže i u stvaranju mišićne mase. Takođe, trening pred spavanje smanjuje količinu stresa što dovodi do kvalitetnijeg sna.

Tuširanje hladnom vodom

Prema klinici Cleveland, pokazalo se da hladni tuševi imaju učinak sličan spavanju u hladnoj prostoriji. Hladna vode može da ubrza vaš metabolizam i tako vam pomogne da potrošite više kalorija tokom dana.

Ostavite komentar

Rada Popovic

Svima je poznato da je san veoma vazan za fizicko i mentalno zdravlje, ali da bi san bio kvalitetan i da bi izgubili kilograme nije dobra navika kasna vecera. Za dobar san treba da imamo i dobru podlogu to jest veoma vaznu ulogu ima jastuk i to treba koristiti anatomski magnetni jastuk od memoriske pene. Memoriska pena savrseno podupire glavu i vrat otklanjajuci bolove izazvane glavoboljama.

05.06.2023 15:23