Lifestyle > Mozaik

Želite da imate VEĆI VOLUMEN KOSE? Isprobajte ove trikove

Da li je moguće dobiti veći volumen kose? Naravno da jeste, uz nekoliko korisnih saveta

Autor: K1 info/ sveokosi.com

20/04/2023 > 22:21

podeli vest:

Želite da imate VEĆI VOLUMEN KOSE? Isprobajte ove trikove
Foto: Freepik.com


Verovali ili ne, postoji dosta trikova kojima se možete poslužiti svaki dan i uz pomoć kojih možete da postignete veći volumen kose.

Donosimo vam najbolje i ve' proverene trikove za veći volumen kose.

1. Nošenje kose na istoj strani, vremenom dovodi do toga da kosa postaje slepljena na temenu. Kako biste ovo izbegli i osigurali vašoj kosi sjajan volumen s vremena na vreme kosu prebacite na drugu stranu, tj. nosite razdeljak sa druge strane. Ovako će se vaša kosa prirodno podići i izgledati bujnije. Ovakvo prebacivanje kose radite na svaka 2 do 3 meseca i prilikom šišanja.

2. Pre nego što osušite kosu, poprskаjte sprej za volumen na vašu kosu.  Nаgnite glаvu nаopаko kаdа je kosа još mokrа. Osušite kosu u ovom položаju dok ne osušite 60% koristeći veliku okruglu četku, jer će to preusmeriti korene i stvoriti dodаtni volumen. Ispravite glavu i nаstаvite dа sušite kosu česljajući je prstimа dа biste pokupili svoje korene. Ostаće vаm bujna i sjajna kosа.

3. Dodajte dodatni volumen četkanjem kose u suprotnom smeru od vašeg redovnog češljanja. Ako normalno nosite kosu razdvojenu tako da padne na levo, četkajte udesno, ili obrnuto. Koristite visoku temperaturu na svojim korenima oko 10 sekundi, a zatim koristite mlaznicu hladnog vazduha na kosi da biste podesili stil. Nakon što se vaša kosa ohladi, očetkajte kosu u pravcu u kojem je normalno delite.

4. Ukoliko kosu šišate na ravno može posle određenog vremena izgledati slepljeno i jadno. Ukoliko ipak imate mnogo slojeva, kosa će izgledati previše oštro. Najbolje je da kosu šišate na nekoliko slojeva, odnosno stepenova kako biste dobili efekat većeg volumena.

5. Zavežite kosu u punđu, ako imate vremena da je osušite na vazduhu. Kosu uhvatite u neobaveznu punđu i zakačite na vrh glave. Kako se bude sušila kosa, krajevi će zadržati svoj oblik, tako da kada je opustite iz punđe vaša kosa će dobiti extra volumen. Ovo je odličan način ukoliko kosu operete uveče i ostavite da se sama osuši.

6. Zdrava i uravnotežena ishrana je veoma važna kako bi se prirodno povećao volumen vaše kose. U ishranu uključite potrebne vitamine B, C i minerale kao što su cink, gvožđe i bakar. Oni će promovisati rast kose jačanjem folikula kose. Takođe, pijte najmanje 8 čaša vode svaki dan da biste održali hidrataciju tela i kose.

7. Stres se smatra glavnim krivcem za gubitak kose. Višak stresa može dovesti do stanjivanja kose i preranog sedenja kose. Neki od dobrih načina za rešavanje stresa su uključivanje joge ili vežbanja u dnevnu rutinu. To ne samo da bi vam pomoglo da smanjite stres, već i da povećate protok kiseonika i krvi u vaše vlasište.

8. Najbolje je izbegavati nepotrebne tretmane za kosu kao što su posvetljavanje, ispravljanje i bojenje. Takvi procesi ostavljaju kosu tankom i suvom. Ne samo to, već čine vašu kosu krhkom, oslabljuju koren kose i utiču na opadanje kose kod žena.

 

Ostavite komentar