Lifestyle > Mozaik

PAŽNJA PIVOPIJE: Lekari i nutricionisti kažu da SVAKODNEVNA KONZUMACIJA nije preporučljiva

Možda pijenje jednog piva dnevno nije toliko štetno, ali to ne znači da možete da prođete bez određenih "nuspojava"

Izvor: K1info/b92.net

13/02/2023 > 21:42

podeli vest:

PAŽNJA PIVOPIJE: Lekari i nutricionisti kažu da SVAKODNEVNA KONZUMACIJA nije preporučljiva
Foto: Pixabay.com


U zavisnosti od toga koju vrstu piva pijete, možete uneti stotine kalorija u samo jednoj čaši, koja vas sve bliže dovodi do veće kilaže iliti debljanja, pogotovo ukoliko ste navikli da uz pivo uživate u kaloričnim i nezdravim grickalicama.

Prema brojnim studijama, prosečna krigla piva je prema kalorijama ekvivalentna jednoj prosečnoj čokoladici od 50 grama.

Poznato je da pivo utiče na zdravlje vaših creva, a istraživanja zapravo pokazuju i potencijalno pozitivne i negativne nuspojave svakodnevnog konzumiranja piva.

- Ukoliko svakog dana pijete pivo, može se desiti da vaš želudac počne da proizvodi više kiseline nego inače, što se može pretvoriti u upalu sluzokože creva. Sve to može imati dugoročne nuspojave poput gastritisa - navela je nutricionistkinja Kejti Bojd.

Zanimljivo je da je nova studija objavljena u Agriculture Science & Technology otkrila da svakodnevna konzumacija piva takođe može poboljšati crevnu floru u pojedinim slučajevima, ali to ipak zavisi od mnogo drugih faktora.

Generalno, konzumacija alkohola negativno utiče na vaš prirodni ciklus spavanja, naručito ako ga konzumirate u večernjim satima. Alkohol u pivu utiče na lučenje želudačne kiseline i mogao bi da poveća vaše probavne smetnje.

- Preterana konzumacija piva može dovesti do poremećaja sna, jer uzrokuje skok insulina usred noći, a kada se to desi, sledećeg jutra ćete se sigurno osećati ne samo mamurno, več i "omamljeno" - naveo je Bojd.

Na kraju krajeva, sve je u odgovornoj konzumaciji i umerenosti.

 

Ostavite komentar