Lifestyle > Mozaik

Da li je NEOPHODNO KORISTITI noćnu kremu?

Nega kože je važan proces za svaku ženu i on treba da traje 24 sata svih sedam dana u nedelji

Autor: K1 info/ zenasamja.me

08/02/2023 > 22:43

podeli vest:

Da li je NEOPHODNO KORISTITI noćnu kremu?
Foto: Freepik.com


Potrebu za korišćenjem noćne kreme uzrokuje hronobiološki ritam kože i tela. U toku noći vi spavate, ali metabolizam kože se budi i aktivira baš tada.

U periodu između 3 i 6 časova ujutro ćelije epidermisa se dele i osvežavaju pa im je potrebna pomoć moderne kozmetike.

Koži možemo da pomognemo tako što ćemo joj dodati potrebnu vlažnost, lipide, amino kiseline i ostale sastojke koji će joj pomoći da se brže regeneriše i da ostane mekana i sjajna.

Ako imate više od 30 godina, svakako vam je potrebna dodatna nega, pošto se u tom periodu života  pojavljuju prve bore.

Damama koje imaju između 30 i 45 godina preporučuju se noćne kreme protiv bora koje su obogaćene vitaminom C i voćnim kiselinama. Ovi sastojci kožu oporavljaju, daju joj sjaj i vidno je podmlađuju.

Posle 45. godine kožu je potrebno i dodatno hraniti. Upravo iz tog razloga potrebno je koristiti obogaćene noćne kreme. Naravno, treba biti oprezan sa ovim kremama, pošto je kod nekih žena koža dovoljno masna i u šetoj deceniji. U tom slučajaju treba se opredeliti za kremu koja u sebi sadrži cink koji isušuje sebum i hrani kožu.

Po pravilu, noćna krema je gušća od dnevne, ali ovo ne mora da znači da je puno masna. Moderni kozmetički preparati imaju finu, često i mat teksturu.

Takođe je značajno da noćna krema u sebi ima sastojke koji vlaže kožu jer će ćelije biti dovoljno hidrirane i brže će se oporavljati. Ono što je sigurno, noćna krema će brinuti o vašoj koži dok spavate i učiniti da izgledate svežije kada se probudite.

Znači, odgovor na pitanje koje smo postavili u naslovu glasi – da, obavezno posle 25. godine počnite da koristite noćnu kremu.

 

Ostavite komentar